‘Türkiye Uzmanı’ndan Kılıçdaroğlu analizi! “Gündemi kendisi belirliyor”

kemal kılıçdaroğlu

Alman Uluslararası ve Güvenlik İşleri Enstitüsü (SWP) Türkiye Uzmanı ve AB Dış İlişkiler Araştırma Grubu Üyesi Günther Soifert, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “akıllı bir kampanya yürüttüğünü, tonu ve gündemi kendisinin belirlediğini” söyledi.

Alman Uluslararası ve Güvenlik İşleri Enstitüsü (SWP) Türkiye Uzmanı ve AB Dış İlişkiler Araştırma Grubu Üyesi Günther Soifert, Yunanistan merkezli Ta Nea’ya Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Günther Soifert, Millet İttifakı’na işaret ederek, “Bu kadar farklı siyasi partilerden oluşan muhalefetin bir araya gelerek ortak bir aday açıklamayı başarması Türk siyaset sahnesinde olağanüstü bir gelişme” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na dikkat çeken Soifert, “Muhalefeti kışkırtmaktan ve muhalefet ittifakının milliyetçi partilerinden, Kürt yanlısı partiyi ittifaklarını desteklememeye zorlayacak sert eleştirilerden kaçınmayı başaran gerçek bir siyasetçi haline gelmesi de dikkat çekicidir” diye konuştu.