Türkiye’de yetmedi bir tane de Kıbrıs’a

1

Ada, Erdoğan’ın “14 milyon lira” aktararak Tatar’a hediye edeceği öne sürülen Saray haberiyle çalkalandı. Konutun yapılacağı arazi, askeri bölge kapsamından çıkartılarak Cumhurbaşkanlığı’nın kontrolüne verildi ve inşaat için ilk adım atıldı.

Yaklaşık bin 150 odası ve 350 milyon dolar maliyeti ile hizmete girdiği günden beri tartışmaların odağına oturan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin benzeri Yavru Vatan KKTC’ye de yapılıyor. Ada Basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a hediyesi olarak lanse ettiği saray için 14 milyon TL kaynak aktarılacağını öne sürüyor.

ŞATAFATA GEREK VAR MI

Kıbrıs Postası Gazetesi’nin haberine göre, Erdoğan’ın hediyesi olarak yapılacak sarayın inşa edileceği arazi, askeri bölge kapsamından çıkartılarak Cumhurbaşkanlığı’nın kontrolüne verildi. Kıbrıs basını, “Pandemi nedeniyle oluşan dar boğaz ortamında şatafatlı bir saraya gerek olmadığı ve bu paranın reel sektöre aktarılması gerektiği ifade ediliyor” yorumları yapıyor.

İNGİLTERE ÖRNEĞİ VERİLDİ

Halk, saray haberine sanal alemde tepki verirken, İngiltere özelinde Batı ile Doğu ülkeleri arasında yapılan kıyaslama dikkat çekti. Bir KKTC vatandaşı şu yorumu yaptı: “İngiltere’de başbakanın hüküm sürdüğü ev, 1682 yılında inşa edildi. Yüzlerce başbakana mesken oldu. Ben bu itibarın gösteriş olduğunu Türk ve Müslüman ülkelerde gördüm.”