Türkiye’nin ilk ‘Avrupa Kültür Rotası’ Edremit’ten

WhatsApp Image 2021-05-25 at 00.59.20
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’den başlayıp Avrupa’da 5 ülkeyi kapsayan Aeneas Kültür Rotası, Avrupa Konseyi Genel Kurulu’nda 35 ülkenin oy birliği ile ‘tescilli kültür rotası’ ilan edildi.

Balıkesir’in Edremit Belediyesi tarafından hazırlanan, Türkiye’den başlayıp Avrupa’da 5 ülkeyi kapsayan Aeneas Kültür Rotası, Avrupa Konseyi Genel Kurulu’nda 35 ülkenin oy birliği ile Avrupa Konseyi’nin tescilli kültür rotası ilan edildi. Aeneas’ın mitolojik hikayesi ve efsanevi yolculuğu, Avrupa Konseyi’nin barış, kültürler arası diyalog ve uluslararası kardeşlik prensipleri ve değerlerine göre şekillendirildi. Avrupa Konseyi’nin 40 tescilli kültür rotası arasında Türkiye’den ilk kültür rotası Türkiye’ye kazandırılırken Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Edremit ve Çanakkale bölgesi T.C. Kültür Bakanlığı ve Avrupa Konseyi tarafından sürdürebilir turizmi, kültür mirası koruma ve değerini arttırma, ekonomik stratejiler ile ilgili yeni geliştirme ve kalkınma politikaları uygulamasında bundan sonra öncelikli alan olarak sayılacak” açıklamasını yaptı

Truva kahramanı

Aeneas, Kral Ankhises ile Afrodit’in oğlu ve Truva kahramanlarından biri. Latin Şair Vergilius’un Aeneis isimli şaheserinin konusu oldu ve bu Anadolulu prens, Roma’nın millî kahramanı ve İmparator Augustus’un atası sayıldı. Truva düştükten sonra şehirden kaçıp yeni bir yurt arayan Truvalılara önderlik etti. (Wikipedia)

Sırtımızda taşıyacağız

Belediye Başkanı Arslan, “Truva’dan kaçarak, elinde küçük oğlu ve sırtında yaşlı babasını taşıyarak Avrupa medeniyetini kuran Aeneas kahramanı gibi bizler de tarihimizi sırtımızda, geleceğimizi elimizde tutarak barış, kardeşlik ve yeni kalkınma ufuklarına doğru hep birlikte yürüyeceğiz” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver