Türkiye’nin ilk ‘Engelsiz Havuz’u Bağcılar’da açılıyor

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağcılar Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansının desteğiyle Türkiye’nin ilk duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzunu hizmete sunuyor.

“Tedavinin yanında lisanslı paralimpik yüzücüler de yetişecek”

Uzman ergoterapist ve fizyoterapistler tarafından 2 – 60 yaş grubundaki bütün engellilere; duyu bütünleme eğitimi, su içi terapi, egzersiz ve serbest yüzme eğitimi verilecek. Tedavi hizmetinin yanında yetenekli engelliler de lisanslı yüzücü olarak yetiştirilerek Paralimpik yarışmalara hazırlanacak.

“Hem eğlenecekler hem öğrenecekler”

30 dakika olarak belirlenen terapi sürecinde havuzun çocukların gözünde güvenli ve eğlenceli kılınması adına yüzen su topları, basket potası seti, futbol kale setleri ve buna benzer birçok materyal bulunuyor. Özellikle otizm ve zihinsel engel gruplarının doğru yöntem ile nörogelişimsel bozuklukların büyük bir ölçüde iyileşmesi sağlanacak.

“Su içi bisikletten koşu bandına kadar her şey var”



Özel olarak tasarlanan havuz içerisinde; engellilerin görsel ve işitsel sistemini destekleyen ışık ve ses materyalleri, kademeli olarak derinleşen havuz içi platform sistemi, sudan korkan çocuklar için terapi alanı, su içi bisiklet ve koşu bantı gibi fiziksel kapasiteyi arttıracak materyaller gibi farklı özellikler bulunuyor.

Tarih: 4 Kasım 2022 (Cuma)
Saat: 11.00
Adres: Kazım Karabekir Mahallesi, Mevlana Caddesi No:17 Bağcılar

Bu Yazıya Tepki Ver