“Türkiye’nin öncelikli ihtiyacı seçimdir”

oğuzhan-salıcı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkede istikrarsızlığın ve ekonomik krizin hüküm sürdüğünü dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, “Ağustos 2018’de kur şoku yaşadık. ‘Dış güçlerin oyunu’ dediler, meseleyi Rahip Brunson’a bağladılar. Brunson giitti, kriz kaldı. Son birkaç günde yapılan zamlar her şeyi daha da zorlaştırdı” dedi.

Partisinin Çankırı İl Başkanlığını ziyareti sırasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve çözüm yolunun seçim olduğunu söyledi. Zorlukların yeni başlamadığını dile getiren Salıcı, “Ağustos 2018’de kur şokuyla karşılaştık. ‘Dış güçlerin işi’ dediler. ‘İktidarımızın suçu yok’ dediler. Meseleyi Rahip Brunson’a bağladılar.  Sonra rahip gitti ama kriz kaldı. Dış güçlerle alakalıysa rahip gidince kriz bitmeliydi. Kriz kaldığı gibi pandemiyle birlikte buhrana dönüştü. Elektriğe, doğal gaza, günlük hayatımızı etkileyen her şeye zam geliyor. Vatandaş mutfak masrafını karşılayamaz duruma düştü” dedi.

DÜZENİN DEĞİŞMESİ GEREK

Ocak ayından bu yana sadece elektriğe yüzde 22 zam geldiğini ancak maaşlarda benzer büyüme olmadığını belirten Salıcı, şöyle devam etti: “Esnafın gelirinde de bir artış yok. Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıların ortadan kaldırılması için seçim ortamına girilmesi gerek. Çünkü ülkede istikrarsızlık hakim. Bu istikrarsızlığın ortadan kalkması için öncelikle seçime ihtiyaç var. Türkiye, sürekli geriye giden, patinaj yapan bir ülke durumunda. Normalleşme için seçim kaçınılmaz görünüyor. Türkiye’de bu düzenin değişmesi gerek ve bunun yolu da sandık.”

 



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir