“‘Türkiye’yi uçuracak’ dedikleri ucube rejim, Türkiye’yi ligden düşürdü”

faik
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Uluslararası Para Fonu’nun dün yayınlanan “Ekonomik Görünüm Raporu Ekim 2021” verilerini değerlendirerek, “Ülkemiz, AK Parti’nin esamesi okunmazken 1990 yılında dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasına girdi. Uluslararası kuruluşların dün yayımlanan tahminlerine göre Türkiye, 2021’de dünyanın en büyük 20 ekonomisi liginden düşüyor.” dedi.

Öztrak hükümetin ekonomi politikalarıyla ilgili tespitlerine devam ederek, “Tüm dünya bizden kötü’ diyerek beceriksizliğinizi saklayamazsınız. Millet olanları görüyor, notunuzu veriyor. Sandık gelsin diye gün sayıyor.” ifadelerini kullandı

Faik Öztrak’ın açıklamaları şöyle:

“Türkiye’yi uçuracak’ dedikleri ucube rejim, Türkiye’yi ligden düşürdü”

“1990 yılında dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında olmayan Rusya, Endonezya, Suudi Arabistan ekonomileri bizi geçip ilk 20’ye girerken Türkiye bu ülkelerin gerisine düşüyor. Türkiye, 2018’de tek kişilik vesayet rejimine geçmeden önce de dünyanın en büyük 17. ekonomisiydi. Tek kişilik vesayet rejimiyle geçen 3 yılın sonunda, Türkiye artık en büyük 20 ekonomi liginde yok. ‘Türkiye’yi uçuracak’ dedikleri ucube rejim, Türkiye’yi ligden düşürdü.”

“Beceriksizliğinizi saklayamazsınız”



“Türkiye’nin en büyük 20 ekonomi liginden düşmesi, Erdoğan şahsım yönetiminde kaçırılan fırsatların ve kötü yönetimin göstergesidir. ‘Tüm dünya bizden kötü’ diyerek beceriksizliğinizi saklayamazsınız. Millet olanları görüyor, notunuzu veriyor. Sandık gelsin diye gün sayıyor.”

Bu Yazıya Tepki Ver