Türklere karşı yasa çıkardılar

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsviçre’de Avrupa’nın en sert terörle mücadele yasası kabul edildi. Yasa, polise cezai takibat için yeterli delil olmadan müdahale izni veriyor. İşçi hakkını ararsa terörist faaliyet sayılacak. İsviçre’nin işçi sınıfında Türkler önemli bir yer tutuyor.

İsviçre’nin geçen hafta sonu çıkardığı yeni terörle mücadele yasası, tüm Avrupa’daki en sert polis yasası. “Terörizmle Mücadelede Polis Tedbirlerine İlişkin Federal Kanun” sözde demokratik anayasal devlet ilkelerini büyük ölçüde göz ardı ediyor. Federal polisin cezai takibat için yeterli delil olmadan ve bir yargıç emri olmaksızın sözde tehditlere müdahale etmesine izin veriyor.

Belirsiz terörist faaliyet tanımı, grevci ve protestocu işçiler veya öfkeli kiracı grupları için de geçerli olacak. Çünkü bu grupların açıklamaları bile hissedarları, iş dünyası temsilcilerini ve devlet yetkililerini “korku ve dehşete” düşürebilir. İsviçre’de, İsviçreli işçilerin yanı sıra İtalyanlar, Tamiller, Almanlar, Türkler, Boşnaklar, Mağripler vb.’nin de çalıştığı çok uluslu bir işçi sınıfı var.

Bu Yazıya Tepki Ver