TÜSİAD Başkanı Turan: “Dijital Dönüşümü gerçekleştirecek insan kaynağına yatırım yapmamız gerekiyor”

orhan turan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan“Dijital Dönüşümü gerçekleştirecek insan kaynağına yatırım yapmamız, dijital okuryazarlığı artırmamız gerekiyor” dedi.

TÜSİAD Başkanı Turan, bugün İstanbul’da düzenlenen TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı (TÜSİAD SD²) ve Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı’na (STEP) ilişkin etkinliğin açılışında konuştu. Turan, pek çok sektörün bel kemiğini yazılım ürünlerinin oluşturduğuna dikkat çekerek, bugün dünyanın en büyük 10 şirketinden 7’sinin teknoloji firması olduğunu söyledi.

Orhan Turan, dijitalleşmenin önemine dikkat çekerek “Dijitalleşme günümüzde kalkınmanın esas sürükleyicisi. Dijital kapasitenin güçlendirilmesi konusu; katma değeri yüksek üretimin, etkili bir hizmet sektörünün ve küresel rekabetçiliğin anahtarı haline geldi. Bazı araştırmalar, otomasyon ve dijitalleşmenin 2030’da ülkemizde 3 milyonun üzerinde bir istihdam yaratma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor” değerlendirmesini yaptı.

En büyük 10 şirketin 7’si teknoloji firması

Yazılım sektörüne vurgu yapan Turan, “Bugün dünyanın en büyük 10 şirketinden 7’si teknoloji firması. Son 10 yılda internet, mobil telefonlar ve artan kurumsal bilişim teknolojileri yatırımlarının etkisiyle birçok dijital sektör doğdu. Bu sektörlerin toplam büyüklüğü, yazılım sektörünün dört katına yaklaştı. Büyüme hızı ise yazılım sektörünün üç katı seviyesinde” şeklinde konuştu.

Turan, “TÜSİAD bünyesinde başta ‘Dijital Türkiye Yuvarlak Masası’ olmak üzere sanayiden tarıma, istihdamdan eğitime pek çok çalışma grubumuzda dijital dönüşümün ilgili unsurları üzerine çalışmalar yürütüyoruz” bilgisini paylaştı.

TÜSİAD Başkanı, insan kaynağına yatırım yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:



“Dijital altyapı yatırımları hemen hemen her sektör için giderek artan derinlikte planlamalara konu oluyor. Öte yandan, bu dönüşümü gerçekleştirecek insan kaynağına yatırım yapmamız, dijital okuryazarlığı artırmamız gerekiyor. Öğrencilerinin ve genç profesyonellerin yeni nesil teknolojiler odağında becerilerinin artırılmasına katkı sağlamak için, ‘İşim Gücüm Geleceğim’ eğitim platformumuzu hayata geçirdik. Tabii, bu insan yetkinliğini artırmak kadar, bu yetkinliği ülkemizde tutabilmeyi de sağlamamız gerekiyor.”

Bu Yazıya Tepki Ver