Tuzla’da büyük fabrika yangını

tuzla fabrika yangın
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tuzla’da bir fabrikada patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı.

Fabrika önündeki araçlar ve çevredeki fabrikalarda büyük hasar oluştu. Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği fabrikadaki yangına itfaiye müdahale etmeye çalışıyor.

Yükselen dumanlar birçok ilçeden görülüyor. Hasar havadan da görüntülendi.

İSTANBUL İTFAİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul İtfaiyesi’nden yapılan açıklamada, “Tuzla Organize Sanayi Bölgesi Boya Vernikçiler Sanayi Sitesi’nde yer alan bitişik nizam 6 işyerinde çıkan yangın kontrol altında. Soğutma çalışmaları devam ediyor.” denildi.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ



İtfaiye Dairesi Başkanı Remzi Albayrak 3 fabrika çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yangın aynı zamanda fabrikanın yakınında bulunan ormanlık alana da sirayet etti. İtfaiyenin müdahalesi ile fabrikadaki ve ormanlık alandaki yangın kontrol altına alındı. İtfaiyenin soğutma çalışmaları sürüyor.

Tuzla Kaymakamı Ali Akça, patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İlk belirlemelere göre 9 kişi de yaralandı.

“HAYATIMDA BÖYLE PATLAMA DUYMADIM. UÇAKTAN BİR FÜZE ATILMIŞ GİBİYDİ”

Olay hakkında konuşan Abdurrahman Çankaya, “Cuma namazına giderken bir patlama yaşandı. O anda herkes kaçışmaya başlamıştı. Daha sonra büyük bir patlama daha gerçekleşti. Fabrikalardaki insanlar fabrikalardan kaçmaya başladı. Hayatımda böyle patlama duymadım. Uçaktan bir füze atılmış gibiydi, halen korku ve paniği hissediyorum. Çok sayıda yaralının olduğunu gördüm. Yangın 4 veya 5 farklı yere sıçradı, daha sonra ormanlık alana sıçrama oldu. Yaralı ve ölü olduğunu düşünüyorum” dedi.

“EKSİKLİKLER HER ZAMAN AYNI”

Afet uzmanı Kubilay Kaptan, KRT TV ekranlarında, Tuzla’da yaşanan faciada göz ardı edilen tedbirlere dikkat çekti.

Kubilay Kaptan şu ifadelere yer verdi:

“Bu fabrikalarımızın büyük çoğunluğunun kendi iç denetimleri, kendi afet yönetimleri, bütün kaçış planlarıyla beraber bütün söndürücülerle beraber eksiktir. Böyle bir patlama olduğu zaman itfaiye gelene kadar en azından iç müdahale yapılması gerekir fakat bu yapılamaz; çünkü alet edevat eksiktir, çünkü oradakiler bunun laf olsun diye eğitimini almıştır ve ne yapacaklarını bilmezler. Doğal olarak bu yapılamadığı için daha önce bu tür üretim yapılan fabrikalarda aşırıya varan önlemler alınması gerekirken denetim eksikliği oluğundan dolayı iş sadece itfaiye kalır. İtfaiye ekipleri gelene kadar maalesef olan olmuş oluyor. Eksiklikler her zaman aynı. her afetten sonra konuşuyoruz fakat maalesef gideremiyoruz.”

Bu Yazıya Tepki Ver