Twitter ofislerine polis baskını

twitter
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

The Indian Express’in bildirdiğine göre, Hindistan polisi Delhi ve Gurgaon’daki Twitter Hindistan ofislerine baskın düzenledi. Bir memur, iktidardaki bir parti üyesinin tweet’indeki manipüle edilmiş medya etiketi için açıklama talep eden bildirim gönderildiğini, ardından da soruşturma kapsamında polislerin ofislere gönderildiğini söyledi.

TechCrunch’ın haberine göre; geç saatlerde gerçekleşen baskın sırasında Delhi ve Gurgaon’daki ofislerde Twitter çalışanları bulunmuyordu. Gazeteci Aditya Raj Kaul, Hindistan’daki Twitter çalışanlarının şu anda uzaktan çalıştığını söyledi.

Hindistan hükümeti, sosyal medya platformunun Hindistan’ın iktidardaki BJP partisinden Sambit Patra’nın bir tweetine “manipüle edilmiş medya” etiketini uygulamasından iki gün sonra Twitter’a bir bildirim gönderdi. Patra, kaldırılmış gibi görünen tweet’inde, muhalefet partisinin hükümetin koronavirüs salgınıyla mücadelesini baltalamaya çalıştığını söylüyordu.

MANİPÜLE EDİLMİŞ MEDYA

Twitter, platformunda paylaşılan önemli ölçüde yanıltıcı şekilde değiştirilmiş veya uydurulmuş içerikler için geçerli olan manipüle edilmiş medya politikasını geçtiğimiz Şubat ayında tanıttı. Doğru olarak sunulan yanlış içerik ve kamu güvenliğini etkileme veya ciddi zarara yol açma olasılığı yüksek bulunan içerik, kurallar uyarınca tamamen kaldırılmaya başlandı.

Twitter, etiketi o zamandan beri platformda yasaklanan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın birkaç tweet’ine uyguladı.



Bu Yazıya Tepki Ver