Twitter’ın güvenlik şefi Ella Irwin istifa etti

twitter
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın içerik denetleme ve politikasından sorumlu yöneticisi Ella Irwin istifa etti.

Twitter sosyal paylaşım platformunun içerik denetleme ve politikasından sorumlu yöneticisi Ella Irwin’in istifa ettiği açıklandı. Irwin, Elon Musk Ekim 2022’de Twitter’ı satın aldığından bu yana şirketten istifa eden ikinci güvenlik şefi oldu.

Reuters’a konuşan Irwin, Musk’ın satın almasından bu yana zararlı içeriklere karşı gevşek bir koruma politikası izlediği gerekçesiyle eleştirilen şirketten istifa ettiğini açıkladı. 

TWITTER’A GÖNDERİLEN E-POSTA’YA ‘DIŞKI’ EMOJİLİ YANIT

Haziran 2022’de Twitter’da çalışmaya başlayan ve şirketin önceki denetleme ve politikasından sorumlu yöneticisi Yoel Roth’un istifa etmesi sonrası Haziran 2022’de şirketin yeni güvenlik şefi olarak atanan Ella Irwin, Twitter’da içerik moderasyonundan sorumluydu. Konuyla ilgili bilgi almak için Twitter’ın basım birimine e-posta gönderen Reuters, yanıt olarak kendilerine otomatik bir ‘dışkı’ emojisi gönderildiğini aktardı. Irwin, konu hakkında başka yorum yapmazken Musk’dan da henüz bir açıklama gelmedi. 

‘NEFRET İÇERİKLİ PAYLAŞIMLARA AÇIK HALE GELDİ’ ELEŞTİRİSİ

İlk Güvenlik Şefi Yoel Roth’un istifasının ardından Twitter’ı yoğun şekilde eleştirmeye başlamıştı. Irwin, Elon Musk’ın şirketi satın almasının ardından gevşettiği kurallar ile Twitter’da taciz, nefret söylemi ve şiddet içerikli politikaların denetlenmesinde görev almıştı. Irwin’in kullanıcı hesaplarının askıya alınmasına yoğun şekilde dahil olması ve engellenen kullanıcılara sık sık yanıt vermesi, Twitter’ın nefret içerikli paylaşımlara açık hale geldiğini hisseden reklamcıları platformdan uzaklaştırmıştı. Musk, martta Twitter reklam gelirinin ekimden itibaren yüzde 50 düştüğünü açıklamıştı.



Bu Yazıya Tepki Ver