Twitter’ın yeni özelliği ‘Tepkiler’i ilk kez Türkiye’deki kullanıcılara açıyor

Twitter Reactions
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Twitter, Twitter Reactions özelliğini sınırlı bir süre için özel olarak Türkiye’de deneneceğini açıkladı.

Tweet’lere emojilerle tepki verme özelliği olan Twitter Reactions, yalnızca Türkiye’de, iOS için Twitter, Android ve Twitter.com’da sınırlı bir süre için kullanılabilecek. Yeni özellik, önümüzdeki günlerde herkesin kullanımına sunulacak. Twitter, Türkiye’deki bu testi temel alarak, Reactions deneyiminin kullanılabilirliğini diğer bölgelere genişletmeyi değerlendirecek.

HANGİ EMOJİLER VAR?

Twitter’dan yapılan açıklamada Reactions özelliğiyle ilgili şu bilgiler verildi:

“Bir beğeni her zaman tüm hisleri karşılamadığından, insanlara bir tweet hakkındaki duygularını hızlı ve kolay bir şekilde paylaşmaları adına yeni bir yol sağlamak için bir dizi emoji ekledik: Gülme, düşünme, alkış, üzgün ve tabii ki kalp veya beğeni. Tepkiler ayrıca, bir tweet’in yanında (gerçek zamanlı olarak Beğen düğmesinin yanında) gösterildiğinden, konuşma ilerledikçe diğerlerinin konuşmayı daha iyi anlamalarına yardımcı olacak.

İnsanların tweet’ler hakkında ifade etmek istediklerini temsil eden ve nihayetinde daha anlamlı konuşmaları teşvik eden emojiler bulmaya çalıştık. Bunu yapmak için, tweet’lerde en sık kullanılan kelimelerin ve emojilerin neler olduğunu araştırdık ve insanların tweet’leri okurken neler hissettiklerine ve hangi emojilerin dünya çapında yankı bulduğuna dair anketler gerçekleştirdik.”



Bu Yazıya Tepki Ver