UEFA’dan ‘gökkuşağı’ renklerine izin vermedi

alianz arena
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA, Almanya – Macaristan maçı esnasında homofobi, cinsiyetçilik ve her türlü ayrımcılığa dikkat çekmek için Münih Stadı’nın LGBTİ+ bireylerin sembolü olan gökkuşağı renkleri ile ışıklandırılması talebine izin vermedi.

UEFA, Münih Belediye Başbakanı Dieter Reiter’ın Almanya – Macaristan maçı esnasında homofobi, cinsiyetçilik ve her türlü ayrımcılığa dikkat çekmek için Münih Stadı’nın LGBTİ+ bireylerin sembolü olan gökkuşağı renkleri ile ışıklandırılması talebine izin vermedi. Fransa maçına gökkuşağı renginde kaptanlık pazubandı takan Almanya Milli Takımı kalecisi Manuel Neuer’e de soruşturma başlattı.

Reiter, UEFA’ya 28 Haziran’da Münih’te oynanacak Almanya-Macaristan maçı sırasında Allianz Arena’nın LGBTİ’lerle dayanışma ve ayrımcılığı protesto amacıyla gökkuşağı renkleriyle ışıklandırılması talebinde bulundu.

“UEFA, tüzüğü ile siyasi ve dini açıdan tarafsız bir organizasyondur” açıklaması yapan UEFA ise söz konusu talebin siyasi bağlamı olduğunu ve bu yüzden Reiter’in talebini reddettiklerini açıkladı.

UEFA’dan yapılan açıklamada, kurumun, ırkçılık, homofobi, cinsiyetçilik ve her türlü ayrımcılığın karşısında olduğu vurgulandı ve ışıklandırma talebinin ileriki tarihlerde başka maçlar için gerçekleştirilebileceği belirtildi.

 



Bu Yazıya Tepki Ver