UFO raporuna ne dedi?

ufo
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Efsanevi bilimkurgu dizisi Gizli Dosyalar’ın (X-Files) yaratıcısı Chris Carter, ABD Savunma Bakanlığı’nın 25 Haziran’da yayımlanan UFO raporuna şüpheyle yaklaştığını ifade etti.

2004 ile 2021 yılları arasında gözlemlenen hava olaylarının incelendiği Pentagon’un raporunda, 144 bildirim için “Tanımlanamayan Hava Olayları” (Unidentified Aerial Phenomena – UAP) denildi. Bu bildirimlerden 143’ü hakkında “Olaylara detaylı açıklama getirmek için oluşturduğumuz veri tabanında yeterli bilgi yer almıyor” ifadeleri kullanıldı.

ALIŞILMIŞIN DIŞINDA

Raporda uçuş şekilleri bakımından incelenen 21 tanımlanamayan cisimden 18’inin alışılmışın dışında uçuş ve hareket özelliği gösterdiğine vurgu yapıldı. Bu cisimlerden bazılarının havada asılı kaldığı, bazılarının rüzgara ters uçtuğu, bazılarınınsa çok çabuk hızlanıp çok çabuk yavaşladığı tespit edildi.

Gizli program olabilir

Pentagon UAP’lerin tek bir açıklamasının olmadığını bildirirken, bunların havaya bırakılmış bir kalıntı olabileceği gibi atmosferik bir durumdan kaynaklanabileceğini iddia etti. Diğer taraftan bunun yabancı bir güce ait bir testin parçası olabileceği kaydedilen raporda, “Bu UAP’lar aynı zamanda ABD kuruluşları tarafından geliştirilen gizli programlar da olabilir” dendi.



Komplo teorilerini besliyor

ABD’nin etkili gazetelerinden The New York Times’ta kaleme aldığı yazıda Carter, “Her ne kadar çok istesem de henüz hiç UFO veya uzaylı görmedim” dedi. Ancak Gizli Dosyalar sebebiyle UFO veya uzaylı gördüğünü iddia eden pek çok kişiyle tanıştığını ifade etti. “Gerçeğin bilinemeyeceği belirsizlik zamanlarda yaşıyoruz” diyen Carter, bu durumun komplo teorilerini beslediğini söyledi.

Saygın isimlerden oluşuyor

Dizinin yönetmenliğini de yapan ünlü isim, katıldığı bir konferanstan örnekler verdi. Konferansta, ABD yönetiminin yeraltında gizli bir faaliyet yürüttüğü ve burada ele geçirilen UFO’lardan elde edilen teknolojiyle silah yapıldığı konusuna odaklanıldığını belirtti. Carter, konferansa katılan kişilerin devlette çalışmış bazı görevliler ve avukatlar gibi saygın ve başarılı isimlerden oluştuğunu iddia etti.

 

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver