Uğur Şahin’in parası Almanların çenesini yordu

şahin

Her gün “BionTech’in kurucusu ve CEO’su Uğur Şahin, Almanya’daki süper zenginler listesine büyük bir sıçrama yaptı… 7.7 milyar dolarlık servetiyle 20. sırada yer alıyor” diye kasıtlı haberler yapıyorlar.

Almanlar, BionTech’in kurucusu ve CEO’su Uğur Şahin’in kaç milyon insanın hayatının kurtulmasında rol oynadığına değil de parasını konuşuyor. Tagesspiegel, Almanya’da zenginlerin listesini yayınladı. “BionTech’in kurucusu ve CEO’su Uğur Şahin de Almanya’daki süper zenginler listesine büyük bir sıçrama yaptı. 7.7 milyar dolarlık servetiyle 20. sırada yer alıyor” diye yazdılar.

Sosyalistler de boş durur mu, bu rakamı Almanya’daki fakirliğe bağladılar ve “Pandemi zengini daha zengin, fakiri daha fakir etti” diyerek şu yorumu yaptılar: “Bu yılın Şubat ayında işsizlik 500 bin artarak 2.7 milyona yükseldi. Birçok düşük ücretli işçi de resmi istatistiklerde adı geçmeksizin işini kaybetti. Mayıs ayında, 2.3 milyon kişi kısa süreli işte çalışıyordu ve ücretleri azaldı.

Geçen yıl işçilerin %40’ından fazlası gelir kaybı yaşadı ve düşük gelirli işçiler özellikle sert darbe aldı. Buna ek olarak, enflasyon oranı mayıs ayında yüzde 2,5’e yükselirken, enerji ve gıda fiyatları özellikle keskin bir şekilde yükseldi. İki yıl önce, 2019’da Almanya’daki yoksulluk oranı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %15,9’a (13.2 milyon kişi) ulaştı.