Ümit Dikbayır kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

iyi-partide-kaos-suruyor-akseneri-elestiren-iyi-parti-sakarya-milletvekili-umit-dikbayir-kesin-ihrac-talebiyle-disipline-sevk-edildi-ulcu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu Erdoğan’ın seçimlerdeki 50+1 sistemini değiştirmekle ilgili sözlerini değerlendirdi. Zorlu, partisinin zaten “seçimlere herkes kendisi girsin” çağrısı yaptığını hatırlattı. Zorlu, Akşener’i eleştiren Ümit Dikbayır’ın da kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya dönüşü uçakta yaptığı açıklamada seçimlerdeki 50+1 sisteminin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Erdoğan’ın açıklamalarıyla ilgili soruya özetle şöyle yanıt verdi:

“Hukuki ve siyasi açıdan en somut şekilde ortaya koyan partiyiz. Genel başkanımız siyasi partilere net bir çağrıda bulundu; gelin dedi hepimiz kendi başımıza seçimlere girelim dedi. Türkiye bu kutuplaşmayla devam edemez.”

DİKBAYIR HAKKINDA KESİN İHRAÇ TALEBİ

Zorlu ayrıca, parti içinde son günlerde alevlenen tartışmalara dair de açıklamalarda bulundu ve İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.



Bu Yazıya Tepki Ver