Ümit Özdağ: “Erdoğan, CHP’nin teklifini duyunca şükür namazı kılmıştır”

ümit özdağ
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yayınladı video ile CHP’nin türban yasasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdağ, “Türkiye’nin çözmesi gereken acil sorunları var ifadesini kullanarak bu yasa ile CHP’nin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a anayasadan laikliği tasfiye edecek bir pas verdiğini ileri sürdü. Özdağ, “Herhalde Erdoğan CHP’nin teklifini duyunca şükür namazı kılmıştır. Erdoğan’a bu kadar yardım etmenizin nedeni nedir? dedi.

Zafer Partisi lideri Özdağ, CHP’nin, kadınların kılık kıyafeti konusunda zorlamaya tabi tutulamamasına yönelik yasa teklifine ilişkin değerlendirmede bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşım ile seslenen Özdağ, şu ifadeleri kullandı.

“Kılıçdaroğlu, ne vatandaşlık verilen yabancıları dert ediniyor, ne ekonomik krizi gündeme getiriyor, ne dezenformasyon yasasına karşı… CHP, Zafer Partisi’nin tüm gücüyle yapmış olduğu muhalefetin zerresini ortaya koyuyor. AK Parti’ye inanılmaz bir pas veriyor. Artık çözülmüş bir sorun var, başörtüsü sorunu. Gelin diyor bunu kanunla güvence altına alalım. 

İnsanların gerçek sorunlarının başka olduğu bir Türkiye’de, Erdoğan’a adeta bir can suyu veriyor. Ve Erdoğan da gel anayasayı birlikte değiştirelim diyor. Anayasadan laikliğin tasfiye edilmesini tetikleyecek bir sürece Kılıçdaroğlu’nun attığı pasla Erdoğan gitmeye başlıyor.

Öte yandan, akıl alır gibi değil. CHP’de hukuk 1.sınıftan terk bile yok mu? Siz kadınlar için bir yasa çıkartırsanız, birileri kalkıp bunu anayasa mahkemesine götürmesi ve bu cinsiyet eşitliğine aykırı bir yasadır şekil olarak. Kadınlara verdiğiniz hakkı biz de erkekler olarak istiyoruz.

Ve karşımızda fesli cüppeli neler göreceğiz. Hakimler, savcılar, subaylar…  CHP’nin kurmayları bunu düşünmediniz mi? Herhalde Erdoğan CHP’nin teklifini duyunca şükür namazı kılmıştır. Erdoğan’a bu kadar yardım etmenizin nedeni nedir? 



Türkiye’nin çözmesi gereken acil sorunları var. Seçimlere gidiyoruz, tartışılıyor, kim aday diye? Arkadaşlar, şu soruyu da sormanız gerekmiyor mu, kim seçmen? Seçmen ithal ediliyor. 3 milyona yakın sığınmacı kaçak oy kullanacak. Ama muhalefette ses yok. 

Halk açlık içinde, bununla ilgili bir girişim yok. Dezenformasyon yasası faşist bir düzenleme getiriyor, fikir hürriyetine aykırı. Bu konuda bir tepki yok ama Erdoğan’a anayasadan laikliği tasfiye edecek bir pas verme konusunda çok istekli CHP.  Ondan sonra bize diyorlar ki neden muhalefeti eleştiriyorsunuz.”

Bu Yazıya Tepki Ver