Ümit Özdağ’a polis engeli ! “Süleyman görevin bittiğinde tutuklanacaksın”

ümit özdağ canlı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendisine “Hayvandan aşağı biridir. Soros çocuğudur” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya meydan okuyan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı önüne yürümeye başladı. Özdağ’ın yürüyüşü polis tarafından engellendi. İşte dakika dakika yaşananlar…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam bir TV programında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın finanse ettiğini söylediği ve yapımcısının gözaltına alındığı “Sessiz İstila” filmiyle ilgili konuştu.

“Sokaktaki vatandaşı ürkütmeye çalışan bir süreci tetiklemeye çalışıyorlar. Bunların insanlıkla alakası yok. İslam’da bunlar için hayvandan aşağı deniyor. Bunlar böyle tipler” ifadelerini kullandı.

“HAYVANDAN AŞAĞI BİRİDİR”

İlerleyen dakikalarda daha da sertleşen Soylu, Ümit Özdağ’ın sosyal medya üzerinden verdiği yanıtı okumak isteyen sunucuya “Asla kabul etmem, adam yerine, insan yerine koymam. Hayvandan aşağı biridir. Soros çocuğudur. Operasyon çocuğudur. Haysiyetsiz adam” dedi.

Bu sözler üzerine bir açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabı üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya meydan okudu:



“KİMİN NE ÇOCUĞU OLDUĞUNU TÜRK MİLLETİ GÖRECEK”

– Süleyman, ben yarın saat 11.00’de tek başıma ve silahsız İçişleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk milleti görecek.

– Süleyman, heyecanlanma. Ben tek başıma geliyorum. Bir çoğu benim akademide, istihbaratta öğrencim olmuş sevgili polis kardeşlerimin arkasına saklanma. Ben parti genel başkanı olarak gelmiyorum. Bu iş seninle benim aramda. Yarın karşıma çıkmaya cesaret edemezsen seni başka yerde bulurum.

Dün geceki gerginlik sonrası gözler Ankara’ya çevrildi. İşte bu sabah itibarıyla dakika dakika yaşananlar:

PROVOKASYON UYARISI

08.43: Zafer Partisi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: Büyük Türk milleti, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ İçişleri Bakanlığı’na tek başına gidecektir. Hem partililerimizin hem de milletimizin bireysel veya gruplar halinde herhangi bir provokasyona neden olmamak İçişleri Bakanlığı önüne gitmemeleri önemle rica olunur!

“BARİKATLAR KURMUŞSUN, REZİL KORKAK”

08.50: Ümit Özdağ, İstanbul’dan Başkent’e takviye Çevik Kuvvet ekiplerinin getirildiğini iddia etti: “Süleyman eğer adamsan, eğer korkak değilsen, bugün saat 11.00’de polislerin arkasına sığınmadan bakanlığın önünde karşıma çakarsın. Ama duydum ki, İstanbul’dan bile Çevik Kuvvet getirip barikatlar kurmuşsun. Rezil korkak.”

09.50: Zafer Partisi’nden yayınlanan genelgeye rağmen bir grup partili İstanbul’dan Başkent’e gelmek için yola çıktı. Polis ekipleri, konvoyun önünü kent girişinde kesti.

10.06: Zafer Partisi Basın Merkezi, Ümit Özdağ’ın TBMM Dikmen kapısından İçişleri Bakanlığı protokol kapısına kadar yürüyeceğini duyurdu.

10.15: Ümit Özdağ, “İçişleri Bakanlığı’na gitmeden önce Başkanlık Divanı’ndayız” yazıp, bir fotoğraf paylaştı.

10.20: Ümit Özdağ, partililere bir kez daha çağrıda bulundu: “Saat 11.00’de İçişleri Bakanlığı’na tek başıma gideceğim. Bu süreci sosyal medya hesaplarımdan canlı olarak izleyebilirsiniz. Partililerimiz ve vatandaşlarımızın İçişleri Bakanlığı önüne gelmemelerini rica ediyorum.

10.44: Özdağ, kendisini durduran emniyet görevlilerine çıkıştı ve “Beni aileme küfretmek senin haddine mi? Türkiye tarihinin en büyük kriminalisin. Geliyorum Süleyman bekle!” dedi.

10.56: Yürüyüşü engellenen Özdağ, Soylu’ya hitaben şunları söyledi: “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu liderliğinde, Zafer Partisi’ne komplo kuruluyor. Dün Soylu’nun bana ve aileme yaptığı hakaret bu operasyonun işaret fişeğidir. Yemek yediğimi restoranlardan kredi kartı bilgilerimi toplatmadın mı? Senden korkan senin gibi olsun. Sen kriminal bir adamsın. Bu görevin bittiği zaman tutuklanacaksın kardeşim. Hadi el mi yaman bey mi yaman? Bundan sonra seninle Süleyman bu iş, ikimizden birisi ölene kadar devam edecek. Ya sen özür dilersin ya da bu kavga sonuna kadar devam eder. Ama provokasyonları deneme. Her girişimini ağzına tıkarım.

Bu Yazıya Tepki Ver