Ümit Özdağ’dan Bakan Yanık’a tepki: “Konuşacağız, haykıracağız, kadınlarımızı ve çocuklarımızı savunacağız”

ümit özdağ

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi dini nikâhla evlendirmesi skandalında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın “Kadına şiddet, çocuk istismarı siyasetin konusu değildir” ifadesine bir tepki de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan geldi. Ümit Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Neyin konusuymuş sayın bakan. Söyleyin de öğrenelim. Sizin amacınız dayak ve tecavüzün konuşulmaması. Konuşacağız, haykıracağız, kadınlarımızı ve çocuklarımızı savunacağız” dedi.

Bakan Yanık, A Haber’e yaptığı açıklamada İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi dini nikâhla evlendirdiği, kızın küçük yaşlardan itibaren istismara uğradığı iddiasıyla ilgili  açılaya  davaya müdahil olduklarını hatırlatarak, mağdura gereken desteğin sağlanacağını belirtmişti. Yanık, programda, “Kadına şiddet, çocuk istismarı siyasetin konusu değildir. Siyaset üretilecek konular değildir. İnsani ve maalesef her zeminde karşılaşılabilecek meseleler” demişti.

Ümit Özdağ sosyal medya hesabı Twitter’dan Bakan Yanık’ın bu sözlerini eleştirdi.

Özdağ, “Neyin konusuymuş sayın bakan. Söyleyin de öğrenelim. Sizin amacınız dayak ve tecavüzün konuşulmaması. Konuşacağız, haykıracağız, kadınlarımızı ve çocuklarımızı savunacağız” ifadelerini kullandı.