Ünlülerden yangınlara fidan resti!

yangin_5500
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de 21 noktada devam eden yangınlarla ilgili tartışmalar sürerken, “Bu kader değildir” diyen ünlüler adeta fidan olup yağarak, yangınlara rest çekti.

Yanan bölgelerdeki ağaçlar için harekete geçen birçok ünlü isim konser ya da yayın gelirlerini Tema Vakfı’na bağışladı.

Manavgat’ta başlayan yangının ardından, Türkiye’de üç gün içinde 13 ilde orman yangını çıktı. Şehir merkezlerine doğru gelen yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar devam ederken ünlü isimler de bir yandan harekete geçti.
Sosyal medya hesaplarından zincirleme paylaşım yapan ünlüler, Türkiye’deki orman yangınlarına karşı fidan bağışı yapmaya başladı. Fidanlarla, ormanların eski haline gelmesini hedefleyen isimler, konser gelirleri ya da ve aylık kazançlarını Tema Vakfı’na bağışladılar. Kampanyanın ünlüler arasında büyüyerek devam etmesi bekleniyor.

FİDAN BAĞIŞLAYAN ÜNLÜLER

Bülent Serttaş, 30 Temmuz’da Yalıkavak’ta yapacağı tüm program gelirini Tema’ya, “Güzel ülkemin bir daha böyle bir felaket yaşamaması temennisiyle.” bağışladı.

Refika Birgül, temmuz ayı YouTube izlenme gelirini Tema Vakfı’na bağışladı.



Yasemin Sakallıoğlu, 30 Temmuz akşamı gösterisinin gelirini Tema Vakfı’na bağışlarken, doğayla ilgili şu mesajı verdi:
“İnsan, doğasıyla, ağacıyla, hayvanlarla bir bütün olabildiğinde insandır. Yaşanan felaketin, şu güzel ülkemizin başına gelen son kötü şey olmasını diliyorum.’

Berfu Yenenler, 500 fidan bağışlayan Yenenler, “Hadi hep birlikte Tema Vakfı’na bağışlarımızı iletelim. Birlikte o yanan ormanları yeniden yeşertelim” sözleriyle herkesi kampanyaya davet etti!

Cüneyt Özdemir, “Türkiye’nin dört bir köşesindeki yangınlar içimizi yakarken, haber yapmanın ötesinde YouTube ekibi olarak Tema’ya 2000 fidan bağışlıyoruz.’ dedi.

Kaan Sekban, ‘9 Ağustos Harbiye Açıkhava gösterisinin gelirini bağışladı.

Öte yandan mekanın sahibi parçasıyla tanınan rapçi Norm Ender, TEMA’ya 500 fidan bağışladıktan sonra, ünlülere meydan okuyarak, fidan bağışlama (FidanChallenge) kampanyası başlattı. Kampanyaya Hadise ve Aslı Enver gibi pek çok ünlü de iştirak etti.

Bu Yazıya Tepki Ver