Unrwa: İsrail, Gazze’ye temel yardımların girişine yönelik çoğu girişimi reddetti

67e40e96a3644265fe0d727b-1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Gazze’de durumun, devam eden yoğun saldırıların ikinci haftasına girmesiyle daha da kötüleştiğini belirtti. Ürünlerin azalmasıyla beraber, yardım sevkiyatlarının yeniden başlamaması durumunda sadece birkaç gün dayanabilecekleri ifade edildi. Açıklamada, İsrail makamlarının insani yardım kuruluşlarıyla koordinasyon çabalarının çoğunun reddedildiği de bildirildi.

UNRWA Sözcüsü Adnan Ebu Hasene, Gazze’de ateşkes ve yardım tırlarının girişinin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, bölgede neredeyse tüm alanlarda kapsamlı bir çöküşün yaşandığını belirtti.

İSRAİL ORDUSU, GAZZE’YE YENİDEN ŞİDDETLİ SALDIRILARA BAŞLADI VE ATEŞKESİ BOZDU

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 19 Ocak’ta başlayan ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılara tekrar başladı.

İsrail ordusunun saldırıların yeniden başlamasından bu yana, çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 830’dan fazla Filistinli hayatını kaybetti, 1663’ten fazla kişi yaralandı.

7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yapılan saldırılarda ise hayatını kaybeden Filistinli sayısı 50 bin 183’e yükselirken, yaralıların sayısı 113 bin 828’i aştı.



Bu yazıya tepki ver