Uzaya çıkmayı başardık

turk_teknoloji_sirketinden_uzay_alaninda_ihracat_basarisi_1622012462_1276
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk şirketi uydu haberleşmesi ve uzay kalifiye ürünleri kapsamında ilk ihracatını Thales Alenia Space için gerçekleştirdi.

CTech Bilişim Teknolojileri ile Thales Alenia Space, uydu haberleşme sistemleri alanında iş birliği anlaşması imzaladı. Bu iş birliği kapsamında CTech, uydu haberleşmesi ve uzay kalifiye ürünleri kapsamında ilk ihracatını Thales Alenia Space için gerçekleştirdi. Şirket, bu iş birliğiyle uluslararası pazardaki hedeflerine ulaşmak için önemli bir adım daha attı. Thales Alenia Space ise bu iş birliğiyle Türkiye uzay pazarındaki varlığını güçlendirerek tedarik zincirini geliştirmeyi hedefliyor.

CTech, haberleşme uydusu ihracat programı çerçevesinde uydu alanındaki ilk parça ihracatını gerçekleştirmiş oldu. Şirket, ihraç edilecek ürünlerin teslimatlarını da tamamladı. CTech’in sağladığı bileşenler Thales Alenia Space tarafından üçüncü bir ülkenin uydusu için kullanılacak.

180 personel çalışıyor

2018 yılında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) bir iştiraki haline gelen ve bu gelişme sonrasında hızla büyümeye devam eden CTech’te, çoğunluğunu alanında uzman mühendislerin oluşturduğu 180’den fazla personel çalışıyor.



Bu Yazıya Tepki Ver