Uzungöl’e 1000 araçlık otopark geliyor

uzungöl
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Uzungöl’ümüzde belediyemiz mülkiyetindeki bir alanı bakanlığımızla trampasını yapıyor ve TOKİ eliyle ziyaretçilerin araçlarını park edebilecekleri 1000 araç kapasiteli yaklaşık 100 milyon lira yatırım değeri olan bir projeyi başlatıyoruz” dedi.

Trabzon’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ortahisar ilçesinde ‘Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temel atma törenine katıldı.

Bakanlığın Trabzon’daki yatırımlarını anlatan Murat Kurum, Uzungöl Turizm Merkezi’nde iki etap halinde çalışma yürüttüklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“1. etap çalışmalarımızı titizlikle tamamladık. 2. etap çalışmalarımıza ekim ayında başlıyoruz. Başkanımızın Uzungöl 2. etaptaki sokak düzenlemesi için 25 milyon hibe talebi var. Bu talebi de İlbank’ımız kanalıyla yapacağız. Uzungöl ve Barma Yaylamıza dair detayları ve müjdelerimizi Uzungöl ziyaretimizde vatandaşlarımızla paylaşacağız.”

“DOĞAL YAPIYA ZARAR VERMEYECEK ŞEKİLDE TAMAMEN YERİN ALTINDA”

Uzungöl’de otopark sıkıntısına çözüm getirileceğini kaydeden Bakan Kurum, şunları söyledi:



“Yıllık milyon seviyesine ulaşan ziyaretçi sayımız var. Bilhassa yoğun olan sezonda otopark sıkıntımız var. Ayder’de de doğal yapıya zarar vermeyecek şekilde tamamen yerin altında, buradaki doğal yapıyla bütünlük sergileyecek bir otopark inşasına başladık.

Uzungöl’ümüzde de belediyemiz mülkiyetindeki bir alanı bakanlığımızla trampasını yapıyor ve TOKİ eliyle ziyaretçilerin araçlarını park edebilecekleri 1000 araç kapasiteli yaklaşık 100 milyon lira yatırım değeri olan bir projeyi başlatıyoruz. Bu projemiz tamamen yerin altında, doğal yapıya uygun, doğal yapıya hiçbir şekilde zarar vermeyecek. Turistlerimizin, vatandaşlarımızın araçlarını oraya bırakacakları ve şehrin içindeki bu araç kirliliğini ortadan kaldıracak bir proje olacaktır.”

Bu Yazıya Tepki Ver