Validebağ’da her şey doğal olacak

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Korunun millet bahçesine dönüştürülmesine karşı çıkan ve haftada iki gün projenin iptali için imza toplayan Validebağ Gönüllüleri’nin içinin rahat olmasını isteyen Başkan Türkmen, ”Projede 1 metre kare kapalı alan olmayacak. 1 metre küp beton kullanılmayacak. Projede tamamen doğal taşlar topraklar ve ahşaplar kullanılacak” dedi

ÜSKÜDAR’DA bir süredir tartışmalara neden olan Validebağ Korusu için Belediye Başkanı Hilmi Türkmen açıklama yaptı. Projenin iptal edilmesini isteyen Validebağ Gönüllüleri’ne garanti veren Türkmen, ”Validebağ Korusu projemiz bir bakım ve rehabilitasyon projesidir. Bu projeyi hazırlarken İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesiyle ortak hareket ettik. Özellikle ağaçlandırma planı yaparken, korunun neresine hangi tür ağaç dikmek lazım, korunun hangi bölgesini ağaçlandırmak lazım bunu uzman hocalarımızla değerlendirdik” dedi.

2022 BAHARINDA BİTİRİLECEK

Başkan Türkmen, şunları söyledi: “ Projemiz ise 2022 yılının baharına tamamlanmış olacak. Validebağ korusunda 354 bin metre karelik alanda bakım onarım ve rehabilitasyon dönemi olacak. 7 bin fidan dikilecek. Koruyu öncelikle temizleyeceğiz, mevcut yürüyüş yollarını doğal topraklarla yenileyeceğiz.  İnsanlar sabahları ve akşamları yürüyüş yapabilsinler diye yollarının kenarlarına belirli aralıklarla aydınlatma direkleri dikeceğiz.

GÖÇMEN KUŞLARIN GÖÇ YOLU

Korunun ortasından akan yağmur suları ile atık suların birleştiği suları koruda toprağın altına alarak çalışmalarını tamamlayacağız. Yağmur suyu ile atık sular ayrıştırılarak tertemiz bir dere haline getireceğiz. Korunun rehabilite edilmesiyle göçmen kuşlar tekrar göç yollarında bu koruyu kullanacaklar. Projede 1 metre kare kapalı alan olmayacak. 1 metre küp beton kullanılmayacak. Projede tamamen doğal taşlar, topraklar ve ahşaplar kullanılacak.”



Bu Yazıya Tepki Ver