Whatsapp için süre doluyor

whatsapp
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

WhatsApp’ta gizlilik sözleşmesi için yapılan süre uzatımı 15 Mayıs tarihinde sona eriyor. Ertelen tarih yaklaşırken Whatsapp, sözleşmeye dair net bir açıklama yapmadı ancak sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların mesaj okuyamayacağını veya gönderemeyeceğini duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşımına dair değişiklikler kullanıcıların karşısına bir onay penceresi olarak çıktı. Konu hakkındaki tepkiler üzerine WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihini 15 Mayıs’a ertelemişti.

WhatsApp, ‘Güncellememiz Hakkında Daha Fazla Bilgi’ başlığıyla paylaştığı yazıda “WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için bu güncellemeleri inceleyip kabul etmelerini kullanıcılara hatırlatmaya başlayacağız” ifadelerine yer verdi. Konu hakkında yaptığı başka bir paylaşımda ise onay vermeyen kullanıcıların sınırlandırılacağını belirtti.

KABUL EDİLMEZSE NE OLUR?

Whatsapp’ın, faq.whatsapp.com sayfasında, 15 Mayıs’ı işaret ederek yayınlandığı “Yürürlük tarihinde ne olur?” açıklamasında sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca ‘pasif’ olacağı ve bu süre zarfında söz konusu kullanıcılara yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etme şansı sunulacağı belirtildi.

Whatsapp tarafından yapılan açıklamadan açıklama şu şekilde; “Değişiklikleri kendi hızınıza ve rahatınıza göre gözden geçirmeniz için size yeterli zaman sağlamak amacıyla, yürürlüğe girme tarihini 15 Mayıs’a kadar uzattık. O zamana kadar kabul etmezseniz, WhatsApp hesabınızı silmeyecektir. Ancak, kabul edene kadar WhatsApp’ın tam işlevselliğine sahip olmayacaksınız. Kısa bir süre için arama ve bildirimler alabileceksiniz, ancak uygulamadan mesaj okuyamayacak veya gönderemeyeceksiniz.”



Sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca ‘pasif’ olacak ve bu süre zarfında söz konusu kullanıcılara yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etme şansı sunulacak.

Güvenliği sağlamak, veri saklama kapasitesini sınırlandırmak ve kullanıcıların gizliliğini korumak amacıyla, 120 gün boyunca hiçbir etkinlik göstermeyen WhatsApp hesapları genellikle silinir. Etkinlik göstermemek, kullanıcının WhatsApp’a bağlanmaması anlamına gelir.

UYARI MESAJLARI GELECEK

Gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşımına dair değişiklikleri onaylayarak Whatsapp’ı kullanacaklar için ise şirket, önümüzdeki haftalarda uygulamada güncellemeyle ilgili daha fazla bilgi içeren bir uyarı mesajı yayınlanacak.

Kullanıcılar WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için bu güncellemeleri inceleyip kabul etmeleri için kullanıcılara hatırlatılacak.

Bu Yazıya Tepki Ver