WhatsApp’tan tacize 2 yıl 3 ay

whatsapp
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya’da Yüksek Mahkeme, WhatsApp’ta bir onbaşıyı iki yıl taciz eden bir yarbaya 2 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Olay, Silahlı Kuvvetlerin cinsel tacize karşı protokolünün devreye girmesiyle ortaya çıktı.

Genelkurmay Lojistik Grup Başkanlığı görevini yürüten Yarbay JAAG iki yıl boyunca WhatsApp üzerinden kadın onbaşıya sistematik tacizi uyguladı. Kurmay subay, emrindeki askere “Cadı” lakabı takmakla başlayan tacizlerini Eylül 2017’de bir mastürbasyon videosu gönderene kadar ton olarak sürekli artırdı.

8 Şubat 2017’de, onbaşı, kocasıyla olan anlaşmazlıklar nedeniyle gözle görülür bir şekilde üzgün ve ağlamaklı olan Lojistik Grubu’nun binalarına ilk geldiğinde yarbay, kafeteryada bir şeyler içmeye davet edip, “Çok güzel, çok akıllı ve çok iyi bir kadınsın. Senin gibi bir kadın istediği erkeğe sahip olabilir. Kocandan boşan” dedi.

Onbaşı, Aralık 2017’de Yarbay Moreno Santos’un cinsel taciz konulu bir konferansına katılınca sanıktan aldığı videoyu anlattı. Silahlı Kuvvetlerde cinsel tacize karşı Eylem Protokolü devreye girdi. Olay mahkemeye taşındı. Yargıtay’a kadar gelen davada onbaşıyı iki yıl taciz eden yarbaya 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Bu Yazıya Tepki Ver