Wuhan ikinci derece kanıtla suçlu bulundu

saglikmanset2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi, Kovid-19 salgınının Wuhan Viroloji Enstitüsü’nden bir sızıntıdan kaynaklanmış olabileceğine dair güçlü ikinci derece kanıtlar bulunduğunu açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü ise dondurulmuş gıdalar yoluyla pandeminin ortaya çıkma olasılığını “mümkün” olarak değerlendirdi.

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi, Kovid-19 salgınının Wuhan Viroloji Enstitüsü’nden çıktığını kanıtladı. Komitenin web sitesinde yayınlanan bir rapora göre, Çin’in iş birliği eksikliği, virüsün gerçek kaynağını belirlemeye yönelik uluslararası çabaları engelledi. Cumhuriyetçiler, “Araştırma laboratuvarlarından sızıntılar nedeniyle enfeksiyonların ortaya çıkması hakkında bilgi” ve 2017 yılında Çin’deki Amerikalı diplomatların Wuhan’ın zorunlu güvenlik protokollerine uymadan “Koronavirüsler üzerinde tehlikeli araştırmalar” yaptığına dair uyarısını kanıt olarak kabul etti. Komite, 2019 sonbaharında laboratuvarın bazı araştırmacılarının hastalığın karakteristik semptomlarını geliştirdiğini de belirtiyor. Ayrıca Cumhuriyetçiler, Çin ordusunun Wuhan’daki enstitüde yer aldığına da dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), koronavirüsün kökenini belirlemek için mart ayında Wuhan’a yaptığı ziyarette laboratuvardan kovid sızıntısını “Son derece düşük olasılıklı” olarak nitelemişti.

Ömrümüzden 2 yıl gitti

George Mason Üniversitesi Sistem Biyolojisi Okulu profesörü Anch Baranova, KOVID-19’a yakalanan hastaların ortalama yaşam süresinin 1.5-2 yıl azaldığını açıkladı. Biyoloğa göre, koronavirüs, birden fazla kasılabilen sistemik bir hastalıktır ve hastalığın her dönemi hayatı biraz da olsa kısaltabilir.

Dondurulmuş gıda da kaynak olabilir

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi, kovidin kaynağının yarasa dışında bir hayvan olabileceğini de öne sürdü. Dünya Sağlık Örgütü ise dondurulmuş gıdalar yoluyla pandeminin ortaya çıkma olasılığını “mümkün” olarak değerlendirdi. WHO verilerine göre, dünyada 163.8 milyon insan enfekte olmuş durumda. Johns Hopkins Üniversitesi’nin tahminlerine göre ise enfekte sayıları şimdiden 164.9 milyonu aştı. 3.4 milyondan fazla vaka ise hayatını kaybetti.



Bu Yazıya Tepki Ver