Yabancı basına manşet olan alışverişinde Erdoğan, 1002 lira ödedi

financal times erdoğan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazar günü yaptığı market alışverişinin fotoğrafı, Türkiye’de artan hayat pahalılığı ile birlikte bugün İngiliz gazete Financial Times’ın manşetinde yer aldı. Gazete, “Fiyat artışları Türkleri rahatsız ediyor” dedi. İçinde et, süt peynir, yumurta  gibi temel gıda veya temizlik malzemesi ürünü bulunmayan Erdoğan’ın alışverişi 1002 TL tuttu.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre; Türkiye’deki yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın market alışverişi, dünyanın gündeminde.

Ünlü İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times (FT) bugün Erdoğan manşetiyle çıktı. Kapakta en üstte Erdoğan’ın önceki gün İstanbul’da yaptığı market alışverişinden bir fotoğrafa yer veren gazete “Fiyat artışları Türkleri rahatsız ediyor” başlığını kullandı.

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul’da bir süper marketin reyonlarına bakıyor” ifadeleriyle fotoğraf hakkında bilgi veren FT, Türkiye’de eylülde enflasyonun yüzde 19,58 ile iki buçuk yılın zirvesine yükseldiğine ve Merkez Bankası’nın resmi hedefinin
neredeyse dört katına çıktığına, başta gıda fiyatları olmak üzere hayat pahalılığına dönük
halkın tepkisinin giderek arttığına ve gıda enflasyonunun yüzde 29 ile manşet enflasyonun bile üzerinde olduğuna işaret etti.

Türkiye’de hükümetin geçen ay süper marketlere karşı ‘makul’ olmayan fiyatlar gerekçesiyle soruşturma başlattığını hatırlatan gazete, Erdoğan’ın fiyat artışlarıyla ilgili perakende sektöründeki ‘fırsatçıları’ suçladığını aktardı.

İçinde temel gıda bulunmayan alışveriş 1002 TL tuttu



29 Eylül 2019’da Kısıklı’daki evinin yakınında açılan Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yapan Erdoğan’ın aldığı ürünlerin son iki yıldaki fiyat değişimini ortaya koyan haberimizde, “Erdoğan bugün aynı yere gitse fiyatların yüzde 50 ila yüzde 100 arasında arttığını görürdü” ifadesi yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine aynı markete gitti ve alışveriş yaptı. Markette yaklaşık yarım saat kalan Erdoğan, iki yıl önceki alışverişinde sadece bisküvi, gofret gibi atıştırmalıklar alırken, bu kez iki alışveriş arabasını doldurdu. Kurutulmuş meyveler, mantı, gevrek, kuruyemiş, şalgam ve meyve suları, çikolata, bisküvi, kurabiye, gofret ve cips alan Erdoğan’ın alışverişinin toplam tutarı da ortaya çıktı.

İçinde et, süt peynir, yumurta  gibi temel gıda veya temizlik malzemesi ürünü bulunmayan Erdoğan’ın alışverişi 1002 TL tuttu. Erdoğan ailesinin kasadayken çekilen görüntülerinde yaptığı incelemeye göre 1002 lira 47 kuruş tutan alışverişin ödemesini Cumhurbaşkanı Erdoğan cüzdanından çıkardığı nakit para ile ödedi. Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasının kasiyeri Erdoğan’a 7.5 lira para üstü verdi.

Bu Yazıya Tepki Ver