“Yabancı kararı ertelensin”

tff
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kulüpler Birliği yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığı toplantıda yeni yabancı sınırlamasından şimdilik vazgeçilmesini talep etti

Süper Lig kulüplerinin oluşturduğu Kulüpler Birliği Vakfı yönetimi ile Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri, Riva’daki TFF tesislerinde gerçekleşen kritik toplantıda bir araya geldi. Federasyon 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı’nın ev sahipliği zirvenin ana gündem konusu ise elbette istişare edilmeden baskın şeklinde ilan edilmesiyle birlikte ortalığı karıştıran yeni yabancı futbolcu kuralı ve ligden düşme sayısı oldu.

ALTI BAŞKAN KATILDI

Beşiktaş’ın ve birliğin Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ve Kasımpaşa yöneticisi Fatih Saraç’tan oluşan heyet, yeni yabancı kuralının mutlaka ertelenmesi yönünda ağız birliği yaptı. TFF’den geri adım gelip gelmeyeceği büyük bir merakla bekleniyor. Toplantıda harcama limitleri, ligden düşecek takım sayısı, yayıncı kuruluş ile ilgili ödemeler ve rezerv lig talepleri de görüşüldü.

Toplantının ardından ne dediler?

 Ahmet Nur Çebi: ‘Önümüzü açın’



“Maalesef bizim de tam görüşümüz ve teyidimiz alınmadan yapılan yabancı sayısındaki değişiklik ile ligden düşme sayısı kararlarını, bu toplantı sonucunda gözden geçireceklerini düşünüyoruz. Pandemi nedeniyle özellikle Avrupa kupalarında mücadele edecek kulüplerimizin harcama limitlerinde hoşgörü ve önümüzün açılması talebimizi de ilettik”

Mustafa Cengiz: 370 milyon az

“En çok harcama limiti geçen yıl olduğu gibi bu yıl yine bizde. 370 milyon ama bu brüt. Toplantıda bunun düzeltilmesini istedik. Getirilen yeni yabancı sınırlamasının da mutlaka ertelenmesini istiyoruz”

Ahmet Ağaoğlu: ‘Önce rezerv lig şart’

“Genç oyuncunun rekabet ortamında yetişmesini sağlayacak bir rezerv lig oluşturmadan yabancı sayısına sınırlama getirmenin realite ile bağdaşır tarafı yok. Avrupa’da başarı isteniyor ama sözleşme imzalandığında 550 milyon dolar olan naklen yayın geliri, 220 milyon dolara düştü. Bu ivedilikle çözülmeli. Çünkü biz işin içinden çıkamıyoruz”

 Bu sezon 8+6

TFF, Süper Lig kulüplerinin 2021-22 sezonunda kadrosunda en fazla 14 yabancı oyuncu bulundurabileceğini, sahaya ise aynı anda en fazla 8 yabancı sürebileceğini ilan etmişti. Yeni karara göre 2022-23 sezonunda 12, 2023-24’te 10 yabancı futbolcu kadroda bulunabilecek. 2022-23 sezonunda en fazla 7, 2023-24’te ise 6 yabancı futbolcu aynı anda sahaya sürülebilecek.

Bu Yazıya Tepki Ver