Yakma hastası Serdar 12. yangınını çıkardı

MANŞET2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da iki katlı bir bina dün öğle saatlerinde yanmaya başladı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, emniyet güçleri bundan önceki suçlarında ”Ne yapayım, yakmadan duramıyorum” diye kendini savunan şahsı gözaltına aldı.

HUYLU huyundan vazgeçmiyor… Antalya’da 11 kez yangın çıkarmaktan suç kaydı bulunan Serdar Urgan (39), bu kez iki katlı metruk binayı yakmaktan gözaltına alındı. Muratpaşa ilçesi Kışla Mahallesi 40 Sokak’ta bulunan iki katlı binada, saat 12.30 sıralarında yangın başladı. Durumun bildirilmesi üzerine adrese itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekibi, daha önce 11 kez yangın çıkarmaktan suç kaydı bulunan Serdar Urgan’ın yangını çıkardığını belirledi.

POLİSTEN KAÇAMADI

Urgan, itfaiyenin gelmesinin ardından olay yerinden kaçmaya çalışırken polis tarafından gözaltına alındı. Yangın ise itfaiye ekibinin kısa süreli çalışmasının ardından söndürüldü. Daha önceki ifadelerinde “Yakmadan duramıyorum. Ne yapayım? Geçip karşısına izliyorum” diyen Serdar Urgan, ifadesi alınmak üzere Meydan Polis Merkezi’ne götürüldü.

PSİKOLOJİK BİR SORUN

Psikiyatrist Uzm. Dr. Tahsin Etli, yangın ve ateş çıkarmanın ruhsal hastalık semptomu olduğunu vurgularken, ”Hastalığı ‘piromani’ olarak da tarif edilebiliriz. Piromani ‘dürtü kontrol bozukluğu’ olarak adlandırılan psikolojik bir hastalık. Yangın çıkarma hastalığı olarak biliniyor. Piromani hastalığı ciddi bir rahatsızlık ve kişilerde yangın çıkarma isteği uyandırır” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver