Yangın tüpü ile her yere iner!

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Plaja inen helikopterin pilotu, kural ihlali olmadığını söyledi. Resmi açıklamada ise bildirilen yer ile inilen nokta arasında 9.5 km fark var…

Marmaris Kumlubük Koyu’nda insanların yoğun şekilde bulunduğu plaja inen helikopter ile ilgili açıklamalar şaşırttı…  Bölgeye kahvaltıya gittiklerini belirterek uzun uzun aile bireylerinin uçuş sevdasından söz eden pilot Temel Akçay, “Mevzuat gereği emniyeti sağladığınız her yere iniş yapılır. Biz uçuş planını ZZZZ (bilinmez yere iniş) diye dolduruyoruz. Yine de tam bildirdiğimiz yere indik. Otelde yangın tüpü de hazır bulundu” dedi.

Uçuş planı ile inilen yar arasında 9.5 kilometre fark bulunduğu belirtilen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden açıklamasında ise şu ifadeler yar aldı: “Bu fark için ilgili işletme ve pilot açıklamaları talep edilecek. Burada suç sahile inmesi değil. Amatör helikopterler, şartlarını yerine getirmek koşuluyla her yere inebilir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin uygun görmesi, inilecek alanda yangın tüpüyle birinin beklemesi ve çevre güvenliğinin sağlanması yeterli. Burada suç unsuru, uçuş planına riayet edilmemesidir.”

Bu Yazıya Tepki Ver