Yangına yardım ünlüleri böldü

şehrazat

“Ormanlar yanarken uluslararası camiadan yardım talebi Türkiye’yi küçük düşürür mü?” İşte bu soruya, ünlülerin verdiği yanıtlarla gerilen ipler, kutuplaşmayı getirdi.

Türkiye’nin Ege ve Akdeniz bölgelerindeki yangın halen kontrol altına alınamadı. Konunun donanımsal eksikliği bir yana, bu konuda yardım istenmeli mi? Sorusu ünlüleri kutuplara böldü.

Orman yangınları için sosyal medyada başlatılan uluslararası yardım kampanyası sanat dünyasını ikiye böldü.

Ünlü söz yazarı ve şarkıcı Şehrazat’ın “Bu yurtdışı çağrısı ağırıma gitti!” mesajıyla başlayan tartışmaya birçok ünlü isim dahil oldu.

Aslında konuya, siyasetin verdiği yanıt “Türkiye komşularına yardım ederken böbürlenmedi, yardım alırken de incinmez” şeklindeydi. Tabii bu ünlüleri tatmin etmedi.

Ormanı, salt ağaçlar değil, büyük bir canlı topluluğu oluşturuyor. Ve yangın da bu büyük canlı topluluğuna zarar veriyor. İşte bundan hareketle, ‘tek bir canlının hayatı kutsaldır’ı şiar edinen bir kesim ile yardım istemek Türkiye’yi küçük düşürür, diyen kesimin mensupları saflara ayrılmış durumda.

Farah Zeynep Abdullah, Şehrazat’a karşılık olarak “Hayvanlar, doğa perişan, onur için yaşamak ne alaka” sözleriyle tepki verdi.

Hazal Kaya tepkisini, “Bütün ülkeler bu gibi büyük felaket zamanlarında diğer ülkelerden yardım isterler. Cayır cayır yanan canları izlemek gitsin zorunuza. Bir ağaç, bir köy, bir hayvan daha kurtulsun da kim ne derse desin bizim için” dedi.

Nilgün Belgün, “Yabancı devletlerden halkın yardım istemesi Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni zedeler, sözleriyle konuya yaklaştı.

Aleyna Tilki ise fikir ayrılıklarına neden saygı duyulmadığını sordu: “Siyaset adı altında ülkem paramparça. Vatanımız, toprağımız zarar görürken bile bölünüyoruz.”

BİZ BİZE YETERİZ

Nilüfer yardım çağrısına karşı çıkanlardan: “Türkiye’nin dünyaya karşı aciz görünmesi benim milli duygularımı yaralıyor.”

Erhan Yazıcıoğlu Şehrazat’a, biz bize yeteriz, sözüyle destek verdi: “Bu zor günlerde dışarıya el açarak zavallılığımızı acizliğimizi göstererek hiçbir yere varamayız.”

Mehmet Ali Erbil, “Kimseye ihtiyacımız yok. Başımızda devletimiz var.”

PROVAKASYONA DİKKAT

Serkan Çağrı, yardım çağrısında bulunanları şu sözlerle uyardı: “Zaman birlik zamanıdır. Yanan yüreklerimize çareyi yine biz buluruz. Yardım çağrısı normaldir. Sadece yaşadıklarımızı fırsat bilip bizleri oyunlarına alet etmek isteyenlere karşı dikkatli olalım!”