YAŞ Kararları açıklandı ! Yaşar Güler’in görev süresi uzatıldı

yaş yüksek askeri şura Recep Tayyip Erdoğan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı kararlarını açıkladı.

30 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere 16 general ve amiral bir üst rütbeye; 47 albay general ve amiralliğe yükseltildi. 40 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 313 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı. 38 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere emekliye sevk edildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler‘in yaş haddi ve görev süresi bir sene uzatıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildiklerinden, Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Deniz Kuvvetleri Komutanı; Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.

Halen 264 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2022 tarihi itibariyle 273 olacak.

30 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu orgeneralliğe; Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan tümgeneraller Yılmaz Yıldırım ve Bahtiyar Ersay Korgeneralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümgeneral İsmail Günaydın Korgeneralliğe terfi ettirilmişlerdir.



Kara Kuvvetleri Komutanlığından Tuğgeneraller Osman Aytaç, Mustafa Koşan, Tamer Atay, Alparslan Kılınç, Fethi Oltulu ve Sinan Eren tümgeneralliğe; Deniz Kuyvetleri Komutanlığı’ndan tuğamiraller Rafet Oktar, Erhan Aydın ve Nihat Baran tümamiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan tüm generaller Ergin DinçKadircan Kottaş ve Ali Özmen tümgeneralliğe terfi ettirildi.

Bu Yazıya Tepki Ver