Yaz aylarıyla birlikte sağlıklı yaşama katkısıyla güneşin önemi daha da arttı. Ancak yararı kadar zararı da olabilen güneşten korunma yöntemlerine dikkat etmek şart.
Sağlıklı bir vücut ve güçlü bağışıklık sistemi için yaz aylarında güneşlenmek çok faydalı. Ancak güneşin zararlı etkilerini de unutmamak gerekiyor. Dikkatli ve kontrollü olunmazsa dost iken düşman haline gelebilen güneş, sıcak çarpması, cilt yanıkları, kanserojen ışınlara maruz kalmak gibi çok ciddi olumsuz etkilere neden olabiliyor.
10 DAKİKA YETER
Basit ve zararsız güneşlenmenin başlıca yolu ise kısa süreli ve uygun saatlerde güneşe çıkmak. Günlük ortalama 10 dakika el, yüz, kol, bacak bölgelerinin güneşe açık olması, vücut sağlığı için yeterli. Uzmanlar, güneşlenme için 10.00-10.30, 16.00-17.00 saatleri arasının tercih edilmesini ve geniş kenarlı şapka ile güneş gözlüğü kullanılmasını da öneriyor.
KORUYUCU KREM
D vitamini ihtiyacımızın yüzde 90’ını karşılayan güneş ışığının, dikkat etmek şartıyla kemik sağlığını geliştirmek, bağışıklığı güçlendirmek, beyin sağlığını korumak, fazla yağın atılması ve dişleri güçlendirmek gibi önemli faydaları var. Cilt tipine uygun yüksek faktörlü koruyucu krem kullanımı ve bunun 4 saatte bir yenilenmesi, beslenmeye dikkat edilmesi, ince, açık renk, pamuklu, bol giysiler giyilmesi, bol sıvı tüketimi de güneşlenmenin olmazsa olmazları.