Köşe Yazarı

Barış Manço’nun Kayınpederi CIA Ajanı mıydı?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BARIŞ MANÇO’NUN KAYINPEDERİ CIA AJANI MIYDI ?

Albay Turan Çağlar 27 Mayıs 1960 darbesinin en önemli isimlerinden biriydi. Bir gün Napoli’deki Nato karargahında görevliyken kızı dünyaya gelir, bunun üzerine kızına “ NATO” ismini koyar.

Nato âdeta karargahın neşe kaynağı olur. Gel zaman git zaman Türkiye’ye dönüş vakti geldiğinde Turan Çağlar kızının ismini nüfusa Nato olarak değil, Lale olarak yazdırır.

Sonraları Lale hanım büyüyecek, sanatçı Barış Manço ile evlenecek ve Lale Manço olacaktır.
*
Artık TSK’ dan emekli olan Albay Turan Çağlar 1965’ten sonra Mit’de çalışmaya başlar. Çağlar uzun yıllar Mit’de görev alır. 1983 yılına gelindiğinde ,Mit Kontrespiyonaj faliyetlerine hız verir ve şüphelendiğ kişilerin telefonlarını dinlemeye başlar. Bir telefon görüşmesinde Amerikalı’larla temasa geçen ve kendisini John diye tanıtan bir Türk’ü takibe alırlar.

Takibe alınan John, Turan Çağlar’dan başkası değildir !
*
Çağlar’ın CIA ile teması fotoğraflarla belgelenir. Çağlar ayda iki kez Amerikalılarla buluşmaktadır. 15 yıldır Amerikalılara bilgi ve belge verdiği saptanan Çağlar, suçüstü yapılarak yakalanır.

*
Savunması ilginçtir ! Kendini şöyle savunur :



“ Zaten bütün hükümetler, Genelkurmay Başkanları ABD hesabına çalışıyor, ben yapınca mı suç oldu?”
*
Mamak Cezaevi’ne konulan Çağlar, bir gazeteye verdiği röportajda “ Casus değil, Amerikan sempatizanıyım” açıklamasını yaptıktan sonra cezaevinde hayatını kaybeder.

Ölüm nedeni, “enfarktüs” olarak gösterilir !

*
İşin ilginç tarafı ünlü Mit’çi Mehmet Eymür’e göre Turan Çağlar, Doğu Perinçek’in yayın organı Aydınlık’ın yazı işlerinde bulunmaktadır.

Mit tarihinde başka ülke adına casuslukla suçlanan kişi sayısı çok azdır!

Bunlardan biri de İngiltere adına casusluk yapmakla suçlanan Sabahattin Savaşman’dır. Savaşman’a yine Perinçek grubu sahip çıkmış, hatta onu aklamaya çalışan bir kitap bile yazmışlardır.

Avrasyacı ve Çin yanlısı olarak bilinen Doğu Perinçek’in Mit tarafından ABD ve İngiliz ajanı olarak suçlanan kişilere sahip çıkması âdeta kol kanat germesi bana her zaman ilginç gelmiştir.

***
AFYONİSTAN
Suç örgütleri , mafya grupları , devlet içindeki bazı derin yapıların hemen hemen hepsi ayakta kalmak ve büyümek için sürekli paraya ihtiyaç duyarlar.
*
Tabiki bu kirli paranın en önemli kaynağı uyuşturucudur. Peki bu uyuşturucunun ana vatanı neresi?
*
Dünya’daki eroin üretiminin neredeyse %90’ı Afganistan’daki afyon tarlalarında yetişmektedir, zaten Taliban’ın gelirinin çok büyük bir kısmı uyuşturucu kaynaklıdır.
*
Düşünün bira içeni idam eden Taliban uyuşturucu satarak yada satıştan pay alarak gelir sağlıyor.
*
O halde soru şu :
Bu kadar çok ülkenin Afganistan ilgisinin altında yatan sebeplerden biri de bu olabilir mi?
Yoksa Afganistan tamamen Afyonistan mı olacak ?