Köşe Yazarı

Uyuşturucu Bağımlılığı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni nesilde gördüğümüz uyuşturucu ve her türlü madde bağımlılığı birkaç şeyden kaynaklanmaktadır: Hayat çaresizliği, iyi bir gelecek istemek veya bir amaç görememek…

Kişinin geleceğini karanlık ve boş görmesi, dünyadan haz alamaması ve hayatın anlamsızlığı gibi hisler içine düşmesi, yeni nesilde daha gelişmiş hisler olarak karşımıza çıkmaktadır. Her yeni nesil, geçmiş nesillerin toplamının hislerini barındırır. Bu nedenle yeni neslin daha akıllı ve farklı bakış açıları vardır.

Geçmiş nesiller geleceğe yönelik ümit, gelişim hayalleri, daha iyi bir gelecek inşa etme arzusu ile yürüdüler ve geliştiler. Ancak nesiller boyu gelişimimiz; teknoloji, kültür, sanat, bilim vs. derken bizi materyalizmde ilerletse de, maalesef içimizi doyurmadı. Giderek materyal hayatımız zenginleşti. Ama içimiz boşaldı. Hastalıklar arttı. Son neslin en büyük hastalığı psikolojik rahatsızlıklar ve bunalımdan ibaret! Materyalizmin had safhası olan tüm dünyayı yiyip bitirme arzusu geliştikçe, hayat bize en çok ölüm nedeni olan kanser ile karşılık verdi. Dünyayı yiyip yutmak istedikçe kendi kendimizi yiyen varlıklar olduğumuzu gösterdi.

Her şeye sahip oldukça anladık ki daha mutlu olamıyoruz. Her şeyimiz olsa da bunalıma giriyoruz. Hazsızlıktan dolayı madde bağımlılıklarıyla bu dünyadan kendimizi koparmaya çalışıyoruz. Yeni nesil, bu bataktan nasıl kurtulabilirim derken kendisini madde bağımlılığında buluyor. Çaresizlikten devletler, artık bunları yasal yapıyor. Çünkü insanları nasıl zapt edeceklerini bilmiyorlar.

İnsanoğlunun kendisini bu dünyadan koparmak istemesini birçok şeyde görüyoruz. Çoğu zaman fantezi ve hayaller üzerine kurgulanan filmler, bilgisayar oyunları, sanal ortamda hayat oyunları ve elbette madde bağımlılığı bunların arasında yer alıyor.

Aslında, varlığımıza anlam veremememiz, iyi bir gelecek göremememiz ve dünyevi hazların peşinde koşmayı gereksiz görmeye başlamamız insanoğlunun yeni bir dönemi doğurması için çektiği doğum sancılarıdır.



Ancak doğa, bu doğumun amacını ve nasıl yapılacağını anlamadığımız sürece bu dünyadan ve karanlıktan kendimizi koparmak için her şeyi yapacaktır.

Hayatımızı anlamak, geleceğimizin neye bağlı olduğunu bilmek ve bunu inşa etmek zorundayız. Yoksa başımıza getirdiğimiz tüm sorunlar sadece katlanarak artacaktır. Şunu da eklemek isterim ki hayatımız ve inşa edebileceğimiz gelecek gerçekten çok güzel olacaktır. Ama bu kişinin inşa etmek için aktif çalışmasıyla ancak mümkündür. Çünkü insanın kendi hayatını inşa etmek için vereceği çaba asla iptal edilmeyecektir.