Yazın gözler risk altında

saglikmanset
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel kullanıma açık havuzların büyük riskler taşıdığına dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Apa, “Bakteri ve virüsler gözde kızarıklık ve batma gibi sorunlara neden olabilir. İşin sonu kornea dokusu iltihaplanmasına kadar varabilir” dedi.

Yaz sıcaklarının iyiden iyiye hissedilmesi ile birlikte havuz ve deniz sezonu da açıldı. Yasaklarla geçilen keyifsiz bir sürecin ardından kuşkusuz hemen herkesin kendini serin sulara bırakma ihtiyacı var. Ancak tercih ya da eldeki imkân genel kullanıma açık havuzlar ise mutlaka dikkat etmek gerekiyor. Hatta deniz suyu bile önemli riskler taşıyor. Aşırı nem ve yüksek sıcaklıklar gözler için bulaşıcı enfeksiyon tehlikesini de beraberinde getiriyor.

LENS İLE SUYA GİRMEYİN

Konuyla ilgili uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Apa, “Gözde enfeksiyona neden olan bakteri ve virüsler kızarıklık ve batma sorunları ile kendini gösterir. Bu enfeksiyon çok bulaşıcıdır. Enfeksiyon, keratit (kornea dokusu iltihaplanması) problemlerine kadar ilerleyebilir. Bu hastalıklardan korunmak için önlemler alınması gerek. Mesela toplu kullanım alanlarındaki havuzlarda mutlaka gözlük takılmalı, su içinde gözler açılmamalı. Kesinlikle lens ile SUYA girilmemeli” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver