Yerli aşıda faz 3 çalışması gönüllülere uygulanıyor

aşı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TURKOVAC ismi verilen yerli inaktif aşının faz-3 çalışmaları, Ankara Şehir Hastanesi’nde e-Nabız üzerinden randevu alan ve gönüllülük şartlarını taşıyan vatandaşlara uygulanıyor. Gönüllüler, 18-55 yaş aralığında, Kovid-19 geçirmemiş, PCR testi pozitif olmayan, daha önce Kovid-19 aşısı yaptırmamış, BT testi veya antikoru pozitif olmayan kişilerden seçiliyor.

40 BİNİ GEÇECEK

Ayrıca bağışıklık sistemini etkileyen kronik hastalıkları taşıyanlar da çalışma dışında bırakıldı. Belirlenen koşulları sağlayan aday gönüllüler, toplu taşıma araçlarını kullanıp kullanmadığı, çalışıp çalışmadığı, çalışıyorsa insanlara yakın, halka açık bir ortamda mı görev yaptığı sorularının yer aldığı ankete yanıt veriyor. Bu kapsamda 40 bini aşkın gönüllünün çalışmaya katılması uygun bulundu.

‘Aşıyı ihmal etmeyin ki yine şarkılar söyleyelim’

Sağlık Bakanlığı’nın aşılama kampanyasında yer alan ünlüler kervanına son olarak Candan Erçetin de katıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter hesabından paylaştığı kamu spotunda Erçetin, “Müziğin kaldığı yerden devam etmesi ve çocuklarımızın yüz yüze eğitime kavuşması bir an evvel aşı olmamıza bağlı. İhmal etmeyin, ertelemeyin ki yine birlikte şarkılar söyleyelim” ifadelerini kullandı. Kampanyada daha önce Şener Şen, Ezgi Mola, Cem Yılmaz, Mehmet Öz ve Haluk Bilginer de aşı olma çağrısında bulunmuştu.



Bu Yazıya Tepki Ver