Yıldız Parkı’nda korsan fotoğrafçı avı

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Profesyonel Foto Sanatkarları Odası Başkanı Dilek Çamcı, düğün çekimlerinin gözde mekanlarından Yıldız Parkı’nda denetime çıkarken, ”Gelin ve damatlar sonradan mağdur olmamak için anlaştıkları fotoğrafçının vergi mükellefi olmasına ve bir odaya kayıtlı olmasına dikkat etsin” dedi.

Kısıtlamaların azalmasının ardından düğünler yeniden başlarken, gelin-damat fotoğraf çekimleri de yoğunlaştı. Özellikle açık havada korsan çekimlerin önüne geçmek isteyen İstanbul Profesyonel Foto Sanatkarları Odası Başkanı Dilek Çamcı, düğün çekimlerinin revaçta olduğu yerlerden Yıldız Parkı’nda denetime çıktı. Çamcı, yeni evlenen çiftlere seslenerek fotoğrafçı seçerken vergi mükellefi olmalarına ve bir odaya kayıtlı olmalarına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

ÇOK KİŞİ PARA KAPTIRIYOR

İstanbul Valiliği ile yaptıkları çalışma sonucu üye kimlik belgelerini gösteremeyen fotoğrafçıların çekimlerinin engelleneceğinin altını çizen Başkan Çamcı, ”Korsan fotoğrafçıların çektikleri görüntüler maalesef kaybolabiliyor. Parayı kaptırdıktan sonra da ‘mutlu günümüzün albümünü alamıyoruz’ diyerek mağdur oluyorlar. Yeni evlenen genç çiftlerin mağdur olmamaları için mutlaka fotoğrafçıları sorgulamaları gerekiyor” dedi.

KİMLİK KARTINA DİKKAT

Çamcı, fotoğrafçıların dış çekimlerde İstanbul Profesyonel Foto Sanatkarları Odası tarafından kendilerine verilen kimlik kartlarını mutlaka yanlarında bulundurmaları gerektiğinin de altını çizdi. Odaya kayıtlı olan ve 20 yıldır fotoğrafçılık yapan Ayfer Sevim, “İnsanları kandırıyorlar. ‘Biz size güzel işler veririz’ diyorlar, daha sonra da fotoğraflar çekiliyor ama ortadan kayboluyorlar. Sonuç ne oluyor mağduriyet. Sıkıntılar çok büyük” diye konuştu.



Bu Yazıya Tepki Ver