Yıldızların parladığı dönem ortaya çıktı

yıldız
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, ilk yıldızların ne zaman ortaya çıktığı açıklandı. Kraliyet Astronomi Topluluğunun Aylık Bildirimlerinde yayımlanan çalışmada, “Kozmik şafak” olarak bilinen bu dönemin Büyük Patlama’dan 250 ila 350 milyon yıl sonra gerçekleştiği belirtildi.

Gökbilimciler, “Kozmik şafak” olarak bilinen bu dönemin Büyük Patlama’dan 250 ila 350 milyon yıl sonra gerçekleştiğini belirtti. Kraliyet Astronomi Topluluğunun Aylık Bildirimlerinde yayımlanan çalışmada, bilim insanları en uzakta bulunan altı galaksiyi incelediklerini bildirdi. Galaksilerin dünyanın en güçlü teleskopları tarafından bile bilgisayar ekranına yansıtılarak sadece birkaç piksel netlikte görülebildiğini belirtilirken çalışmayı gerçekleştiren ekip, yaş hesabı yaparak yıldızların oluştuğu kozmik şafağın başlangıcını hesapladı.

İlk kez tahmin edildi 

Araştırma ile ilgili konuşan ve ekibin başında olan Cambridge’deki Kavli Astronomi Enstitüsü’nden Dr. Nicolas Laporte, “Bu, modern kozmolojideki en büyük sorulardan biri. Evren tarihindeki bu önemli anın ne zaman gerçekleştiğini gözlemlerden ilk kez tahmin edebildik” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver