YÖK ve İçişleri Bakanlığı anlaştı… Muhtar Akademisi ile sertifikalı muhtarlar geliyor

Süleyman Soylu YÖK Başkanı erol Özvar

İçişleri Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar‘ın katılımıyla Muhtar Akademisi ile özel güvenlik eğitim programları konusunda iş birliği protokolleri imzalandı. Bakan Soylu protokol kapsamında, 81 ildeki tüm devlet üniversitelerinde 50 bin 376 muhtara, kırsal ve kentsel olmak üzere 28 başlıkta eğitim verileceğini söyledi. Muhtar Akademisi kapsamında muhtarlara 81 ildeki yükseköğretim kurumları kampüslerinde ikişer haftalık eğitim programı uygulanacağını söyleyen Erol Özvar, “Eğitim sonunda katılımcılara yükseköğretim kurumları tarafından sertifika verilecek.” dedi. Özvar, muhtarlara, uzman öğretim elemanları tarafından verilecek eğitim ve seminerlerin İçişleri Bakanlığı ve YÖK arasında oluşturulan komisyonun 6 aylık çalışması sonucu belirlendiğini kaydetti.

Muhtar Akademisi konusundaki protokol kapsamında, 81 ildeki tüm devlet üniversitelerinde 50 bin 376 muhtara, kırsal ve kentsel olmak üzere 28 başlıkta eğitim verileceğini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, bunlar arasında Türk idari yapısı, anayasa ve insan hakları, resmi yazışma usul ve esasları, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetle mücadele, kamu kurumlarıyla ilişkiler, afet ve acil durum eğitimi gibi konular olduğunu belirtti.

Soylu, bugüne kadar muhtarlık sistemine katkı sağlayan birçok adım attıklarını söyleyerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, muhtarlarımız artık sadece ikametgah veren, mühür basan, belirli birkaç görevi yapan, klasik olarak tanımlanmış o görevlerin çerçevesi içinde kalan bir noktada değildir dedi.

Bakan Soylu, muhtarların, afetle mücadeleden uyuşturucuyla mücadeleye, kaçak göçle mücadeleden metruk binalara, kadına yönelik şiddetle mücadeleden çocukların okullaşmasına kadar tüm meselelerde etkin ve etkili olan kaideli devletin en önemli organlarından biri olduğunu ifade ederken, muhtar Akademisi protokolü kapsamında üniversitelerde verilecek temel eğitimlerin bu vizyona ciddi katkı sağlayacağına inandığını söyledi.