YSK CHP’nin itirazını kabul etti: Oy kullanma süreleri uzatıldı

son dakika

YSK, CHP’nin başvurusu üzerine oy kullanma süresi kısaltılan beş ülkede oy kullanma sürelerini uzatma kararı aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüksek oy aldığı yabancı ülkelerde oy kullanma sürelerinin kısaltıldığını belirterek Yüksek Seçim Kurulu’na(YSK) itirazda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Muharrem Erkek şunları söyledi:

“Örneğin Amerika’da, Avustralya’da, Kanada’da bu ülkelerde 20-24 Mayıs, beş gün olarak belirlenmişti. Dün akşam alınan bir kararla belli gerekçelerle bu 20-21 Mayıs yani iki güne indiriliyor. Kimi ülkelerde farklı uygulamalar kıtaların durumuna göre. Burada esas olan seçmenin iradesini sandığa yansıtmaktır. Daraltmak değil, genişletmemiz gerekir. Sandık sayısını arttırmamız gerekir. Onun içinde bir başvuru yaptık. Özellikle Amerika gibi Kanada gibi ülkelerde ulaşımı başka şeyleri düşündüğünüzde ama biz en doğru kararın verileceğine inanıyoruz. Çünkü seçmenler de tüm planlarını bu kararlara göre yapıyorlar.”

YSK KABUL ETTİ

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, YSK’nın yaptıkları itirazı kabul ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yurter Özcan, “SON DAKIKA: YSK İTİRAZIMIZI KABUL ETTİ Talebimiz kabul edilerek;  Amerika Birleşik Devletleri,  Kanada,  Avustralya,  İrlanda ve  İngiltere’de oy verme süresi 20 Mayıs 24 Mayıs günleri arasında Yüksek Seçim Kurulu tarafından güne çıkarılmıştır” ifadelerini kullandı.