Yüksek tansiyon önlem paketi

sagliktansiyon
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kronik hipertansiyon, kontrolden çıkıp acı sonuçlar doğurabilir. Uzmanların önerilerinden oluşan 8 maddeyi uygulayarak, bu sessiz ve seri katile karşı tedbir almak mümkün

Kronik ve sık rastlanan bir hastalık olan tansiyon yüksekliğinin yol açtığı etkiler, öne çıkan ölüm nedenlerinin başında geliyor. Dünyada her dört kişiden biri tansiyona bağlı gelişen hastalık ya da felç nedeniyle yaşamını kaybediyor. Uzmanlar, hipertansiyonun yaşam tarzı değişikliğiyle kontrol altına alınıp hayati tehlikenin önlenebileceğini belirtiyor. Ömür boyunca devam etmesi gereken 8 maddelik uyarı ve önlem listesi ise şöyle:

1- Hipertansiyon hastaları, boyuna göre uygun kiloya inmeli ya da ağırlığının en az yüzde 5-10’u kadar kilo vermeli.

2- Tuz tüketimi günlük 5-6 gramı geçmemeli.

3- Aşırı tuz içeren hazır soslar, atıştırmalık ürünler, tuzlanmış kuruyemişler, turşu ve salamura besinler ile konserve ve paketli gıdalardan uzak durulmalı.

4- Ağırlıklı olarak sebze ve meyve, az yağlı besinler, sebze kaynaklı proteinler, tam tahıllar ve balık tercih edilmeli.



5- Haftada 5 gün, 30 dakika boyunca tempolu yürüyüş yapılmalı.

6- Günümüz koşullarında zor olsa da stresten uzak bir yaşam sürülmeli. Nefes egzersizleri, meditasyon, düzenli ve yeterli uyku buna yardımcı olabilir.

7- Kesinlikle sigara içilmemeli.

8- Alkol kullanan erkekler günde 20 gram, kadınlar ise 10 gram alkol tüketimini geçmemeli.

Bu Yazıya Tepki Ver