Yunanistan Ege’de silahlanmaya hız verdi

yunanistan asker
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’ın ABD’den talep ettiği amfibi taarruz saldırı araçlarına ABD kongresinden onay çıktığı belirtildi. Yunanistan buna göre ABD’den 268 milyon dolara 76 adet amfibi taarruz, komuta ve kurtarma aracı ile ekipmanlarını satın alacak. ABD’den alınacak zırhlı taarruz araçlarının Ege’deki adalarda konuşlandırılacağı belirtildi.

Yunanistan’ın geçtiğimiz yıl ABD’den istediği son derece modern donatılmış ve etkili amfibi saldırı araçlarının ABD kongresinden satış onayı çıktığı belirtildi.

ABD, Dış Askeri Satışlar (FMS) programı aracılığıyla yapılacak ve sözleşmenin maliyeti 268 milyon dolar olarak belirlenen satışın Savunma Güvenliği İşbirliği Teşkilatı denetiminde gerçekleştirileceği belirtildi.

Kongre verdiği karardan sonra yaptığı açıklamada Yunanistan’ı Avrupa’da siyasi istikrar ve ekonomik ilerleme için önemli bir rol oynayan kritik bir NATO müttefiki olarak nitelendirdi.

Satın alınacak araçlar arasında 63 adet AAVP 7A1 amfibi taaruz saldırı aracı, 9 adet amfibi taaaruz komuta aracı (AAVC-741) 4 adet amfibi taaruz kurtarma aracı (AAVR-7A1), makinalı tüfekler, MK-19 el bombası fırlatıcıları, Termal Gözleme Sistemleri, destek ekipmanı, Kalibrasyon Hizmetleri ve Takip Desteği’nin yer aldığı belirtildi.

EGE’DEKİ ADALARDA KONUŞLANACAKLAR



Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos yaptığı bir açıklamada, yürütülen silahlanma programlarına atıfta bulunarak, Atina’nın adalara gitmek üzere ABD’den birkaç düzine zırhlı araç beklediğinden bahsetmişti. Amfibi AAV-7 tanklarının, Yunan deniz piyadelerinin karaya çıkarmaları için operasyonel yeteneklerini önemli ölçüde artırması bekleniyor.

YUNANİSTAN’IN TEHDİTLERE KARŞI KOYMA YETENEĞİNİ GELİŞTİRECEK

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Onaylanan bu satış, ABD’nin dış politikasını ve ulusal güvenlik hedeflerini destekleyecek ve Avrupa’da siyasi istikrar ve ekonomik ilerleme için önemli bir ortak olan bir NATO müttefikinin güvenliğini artırmaya yardımcı olacaktır. Yunanistan’ın mevcut ve gelecekteki tehditlere karşı koyma yeteneğini geliştirecek ve NATO’nun güney kanadındaki stratejik konumunu desteklemek için denizdeki çıkarlarını ve altyapısını korumak için etkili bir yetenek sağlayacaktır. Yunanistan, NATO operasyonlarının yanı sıra terörizm ve korsanlıkla mücadeleye yönelik denizcilik çabalarına da katkıda bulunuyor. Bu ekipmanın önerilen satışı ve desteği, bölgedeki temel askeri dengeyi değiştirmeyecektir. Bu potansiyel satışla ilişkili bir ana yüklenici yoktur. Buna göre, bu potansiyel satışla bağlantılı olarak teklif edilen bilinen herhangi bir mahsup anlaşması bulunmamaktadır. Bu satışın ABD savunma hazırlığı üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmayacaktır.”

Bu Yazıya Tepki Ver