‘Yüzde 2 şartı’na Hürriyetçi Eğitim Sen’den “Bağışlı” yanıt

Uğur Başar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin önerdiği ve TBMM’de kabul edilen, memur sendikalarına yüzde 2 üye barajını getiren yasaya göre Ocak 2023’ten itibaren %2 barajını geçen sendika üyeleri ile, geçemeyen sendika üyelerinin farklı rakamlarda “Toplu Sözleşme İkramiyesi” almasının yolunu açan yasaya tepkiler büyüyor.

“Hürriyetçi Eğitim Sen kuruşa değil duruşa önem veren bir sendikadır. 291,44 liralık toplu sözleşme ikramiyesini Lösev’e bağışladım”

Yeni yasaya göre, üç ayda bir ödenen “Toplu Sözleşme İkramiyesi”nin %2 barajını geçen sendika üyeleri için 823,40₺, barajı geçemeyen sendika üyeleri 291,44₺ olmasına tepki gösteren Hürriyetçi Eğitim Sen İstanbul 3 nolu Şube Başkanı Uğur Başar, “Bu büyük bir haksızlıktır. Hürriyetçi Eğitim Sen kuruşa değil duruşa önem veren bir sendikadır. Bu nedenle hesabıma yatan 291,44₺ toplu sözleşme ikramiyesini Lösev’e bağışladım. Türkiye genelinde bütün yönetici ve üyelerimiz de çeşitli kuruluşlara toplu sözleşme ikramiyesini bağışladı.” diyerek dekont görüntüsünü paylaştı.

“Hürriyetçi Eğitim Sen yeni nesil sendikadır”

Başkan Uğur Başar “Hürriyetçi Eğitim Sen, gücünü üyelerinden ve eğitim çalışanlarından alan yeni nesil sendikadır. Biz siyasi partilerden talimat almayan sendika hayali olanların sendikası olarak kurulduk. Bu nedenle eğitim camiasının büyük teveccühüne mazhar olarak Türkiye’nin en kısa zamanda büyüyen sendikası olduk.” diye devam etti.

Bu Yazıya Tepki Ver