Yüzde 87,99’u sehven sattılar, 1 ay sonra geri aldılar… Yersennn

paramount otel

Türkiye’ye iadesi merak konusu olan Sezgin Baran Korkmaz’ın en büyük şirketi akıllara durgunluk veren bir yöntemle Uzak Doğu’ya gidip geldi. Şirketin hisse devri önce Ticaret Gazetesi’de ilan edildi, sonra düzeltme yazısıyla sehven geri alındı

Paramount Otel’in Unico Sigorta’ya satıldığı, sigorta şirketinin hâkim ortağı Heksagon’un hisselerinin Singapur’da kurulu bir off-shore şirkete devredildiği ortaya çıkmış, hisse devri 24 Mayıs 2021 günü Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilan edilmişti. 13 Temmuz 2021 günü ise Heksagon yönetimi Ticaret Sicil Gazetesi’nde “düzeltme” yayınlayarak; “Heksagon’da SBK Holding’in sahip olduğu yüzde 87,99 oranındaki hissenin devir kararı “sehven” alınmıştır” diye yazdı.

MASAK NE YAPTI?

Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür kaleme aldığı yazısında, “Daha önce hem Heksagon’un sigorta şirketini satın almasını ve dolaylı yoldan SBK Holding’in hâkim ortak haline gelmesini inceleyen, onay veren Hazine ve Rekabet Kurumu ne yaptı? Hiçbir şey! Kara para davasının dayanağı olan raporu hazırlayan, SBK’nin para trafiğini ve kullandığı şirketleri tek tek listeleyen MASAK ne yaptı? O da hiçbir şey!” İfadelerini kullandı.

“PERDE ARKASINA BAKMAK LAZIM”

“Sehven’in kelime anlamı malum; “yanlışlıkla”, “yanılarak” demek” diyen Özgür, “Bir rakamda, isimde, kelimede yanlışlık yapabilirsiniz. Mesela; yüzde 87,99 hisseyi yüzde 8 diye yazmış olabilirsiniz. Veya şirketin adını, adresini, sahibini de. Ama yönetim kurulunun, koskoca şirketi dünyanın bir ucundaki bir başka şirkete satma kararını “sehven” alındığını iddia etmek, fazlasıyla tuhaf. Özgür, “Bir kez daha görüldü ki SBK’de, Paramount Otel’de veya diğer skandallarda perde önünde görünen isimlerden ziyade peşine düşülmesi gereken şey, bu para makinesini kuranlar ve işletenler” dedi.