Yüzlerce Kürt sığınmacı Yunan kıyılarında

sığınmacı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan basını, haftasonunda Kithira (Çuha) Adası’na çok sayıda Kürt sığınmacının geldiğini yazdı. Yunan sahil güvenliğinin görüntülerin yayınlanmaması için medyaya baskı yaptığı ileri sürüldü

İnsan hakları savunucuları ve Yunanistan’da muhalefete yakın yayın yapan medya kuruluşlarına göre, hafta sonunda ülkeye yüzlerce Kürt sığınmacı ayak bastı. İltica talebinde bulunan ve aralarında çocukların da bulunduğu, birçok çocuğun yanında bir yetişkin olmaksızın Yunanistan’a geldiği belirtildi. İnsan hakları savunucuları, Yunanistan Sahil Güvenliği’nin gelişmeleri kamuoyuna duyurmamaları konusunda sansür uyguladığını iddia etti.

72 KİŞİLİK İLK KAFİLE

Ana muhalefete yakın Efimerida ton Sintakton gazetesi, pazar günü öğle saatlerinde 72 sığınmacının Kithira Adası’nın (Çuha Adası) Avlemona bölgesinde tespit edildiğini ve ardından Leros’ta Mülteci Kabul ve Kimlik Teyit Etme Noktası’na götürüldüğünü yazdı. 72 sığınmacı Kithira Adası’na geldikten sonra Yunanistan Sahil Güvenliği’ne ait bir bota alındı ve Leros’taki merkeze götürüldü. Helsinki merkezli Yunanistan Helsinki Sözleşmeleri Denetim Merkezi sığınmacıların büyük bölümünün Kürt olduğunu açıkladı. Kithira’ya varan ilk kafilede yetişkin refakatinde olmayan çocuklar da bulunuyordu. 


37 KİŞİLİK YENİ KAFİLE



Efimerida ton Sintakton gazetesi, pazar gecesi de Kithira Adası’na yeni bir sığınmacı grubunun vardığı haberini paylaştı. Gazetede yer alan habere göre; Yunanistan’dan iltica talep eden yeni grupta da ilk gruptaki gibi çocuklar vardı. Habere göre, 72 kişilik grubun Kithira’ya ulaşmasından birkaç saat sonra gelişen olayda, yerel halk ada açıklarında onlarca insanın dalgalarla mücadele ettiği ve sahile doğru yüzdüğü bilgisini yetkililerle paylaştı.  Bazı insan hakları savunucuları, Kithira Adası’na ulaşan ve ilk bilgilere göre Kürt olan yüzlerce sığınmacının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşmaya çalıştığını ifade etti.



Bu Yazıya Tepki Ver