Zafer Partisi “sembolik mayın”ı kaptırdı !

ümit özdağ
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zafer Partililerle birlikte sembolik mayın döşemek için Reyhanlı’ya giden Ümit Özdağ’ın basın açıklaması jandarma tarafından engellendi. Ümit Özdağ, basın açıklaması için jandarma yetkilileriyle görüştüğü esnada, araçta bulunan sembolik mayın ve küreğe, emniyet tarafından el konulduğu bilgisini aldı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sembolik mayın döşemek için beraberindeki heyet ile birlikte Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gitti. Reyhanlı’da geldikleri araçtan inen Özdağ’ın yanına gelen jandarma üsteğmenin basın açıklaması yapılmasına izin verilmediğini söylemesine ise Özdağ ve partililerden tepki geldi.

“Bir duyum aldık şey koyacakmışsınız diye” diyen jandarma üsteğmene ‘mayın’ diye cevap veren Özdağ gülerek, “Bir parti genel başkanının mayınla uğraşması mümkün mü? Siz de buna inanmış olamazsınız zaten. Sembolik olarak koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“OTO YEDEK PARÇASI VE KÜREĞE EL KOYMUŞLAR”

Ümit Özdağ jandarma üsteğmen ile diyaloğunun ardından şu açıklamayı yaptı:

“Bu, hukukun nasıl çiğnendiğini göstergesi. Burası kamuya açık alan. Burada herhangi bir faaliyet yapmakla ilgili bir yasaklama yok. Biz, buraya sembolik mayın yerleştirmek için geldik. Ottowa Anlaşması’ndan çekileceğiz diye. Bu oto yedek parçasını bir de küreği arabanın arkasına koymuştuk. Emniyet küreğe el koymuş, suç aleti olarak. Şimdi buna ne diyeceksiniz?

Mesele burada esasında bizim sembolik mayın yerleştirmemiz de değil. Şu böyleyi görüyorsunuz. Bunun arkası sınır bölgesi. Bu sınır bölgesinden sürekli Türkiye’ye kaçaklar girmeye devam ediyorlar. Her giren kaçak Türkiye için bir güvenlik tehdidi. O kaçaklar daha sonra İstiklal Caddesi’nde bomba olarak patlıyorlar. O kaçaklar Reyhanlı’da 53 insanımızın hayatını yitirmesine neden oluyor. Ankara’da garda 150 insanımızın hayatını yitirmesine neden oluyorlar. O kaçaklar askerlerimizin, polislerimizin, MİT mensuplarımızın hayatını tehlikeye atıyorlar. Türk halkının hayatını, Türkiye’nin güvenliğini tehdit ediyorlar. ABD, Rusya, Çin, Pakistan, Hindistan, Irak, İsrail gibi Ottowa Anlaşması’ndan imzamızı çekmek ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için anti-personel mayınların sınırlara yerleştirilmesini sağlamak  istiyoruz.



“O MAYIN İKTİDARDAN SİZİ KATAR’A KADAR FIRLATACAK”

‘Eğer Türk halkı sığınmacılar gitsin sınırlarımıza mayın gelsin diyorsa Zafer Partisi’ne destek versin. Aksi takdirde bütün bu ülkelerin sınırlarında mayın varken AKP iktidarı çeteleri zengin etmek için bu duvarları yapmaya devam eder. Bu duvarların üzerinden de insanlar geçip Türkiye’ye girip Türk halkının, Türk ordusunun, Türk jandarmasının, Türk polisinin, Türk istihbaratçısının hayatını tehlikeye atmaya devam ederler. Tercih büyük Türk milletinindir. Buradan sembolik bile olsa bir mayına tahammül edemeyen siyasi iktidara son uyarımızı yapıyoruz; esas mayını siz seçim sandıkları açıldığında göreceksiniz. Gemicik mi particik mi? O mayın sandıkta öyle bir patlayacak ki iktidardan da sizi Katar’a kadar fırlatacak.”

Bu Yazıya Tepki Ver