Zam üstüne zam!

dogalgaz-faturasi-zam
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye bu sabah gözünü zamlarla açtı. Doğalgazda bugünden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre; sanayi abonelerine yüzde 48, elektrik amaçlı tarifeye ise yüzde 46 zam yapıldı. Doğalgazın ardından alkollü ürünlere ve LPG otogaza da zam yapıldığı duyuruldu

DOĞALGAZ FİYATLARI CEP YAKACAK

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) web sitesinde Kasım ayına ilişkin doğal gaz toptan satış tarifesini yayımladı. Tarifeye göre Kasım ayında konutlarda kullanılan gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı. Ancak sanayi grubu aboneleri için geçerli olacak tarifede yüzde 48,4 ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gaz tarifesinde yüzde 46,8 oranında artış yapıldı. BOTAŞ açıklamasında 2021 yılı başından itibaren dünya ve Avrupa enerji piyasalarında yaşanan dalgalanmalara bağlı olarak tüketicilerin fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldığını belirterek, dünya genelindeki yüksek enerji fiyatlarının Türkiye’deki tüketicilere aynı oranda yansıtılmadığı kaydedildi.

BAKAN DÖNMEZ: EN UCUZ ÜLKEYİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Eylül ayı itibarıyla Avrupa’da vatandaşlarına en ucuz doğalgaz sunan ülke Türkiye olup, elektrikte ise Ukrayna ve Sırbistan’dan sonra en ucuz üçüncü ülke konumundayız” dedi.

OTOGAZ VE ALKOLE DE ZAM GELDİ



Öte yandan Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, alkole bugün itibarıyla zam geldiğini açıkladı. ‘Alkol zammı hayırlı olsun’diyen Aybaş, bira markalarına gelen zamlara dair bir liste paylaştı. Aybaş, “İthal ürünlerde zam geçişi diğer firmaların ithal ürünlerinede önümüzdeki günlerde zam geçişi bekleniyor. Umarım gelmez” ifadelerini kullandı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) ise, otogazın birim fiyatının 49 kuruş zamlandığını duyurdu. Zam bu geceden itibaren geçerli olacak. 2 Ekim’de 71 kuruş zamlanan LPG’ye 21 Ekim’de 22 kuruş daha zam yapılmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir