Zehir santrallerinde ‘kapatma’ oyunu

santral
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zehir saçtıkları için yasa gereği 2019’da kapatılmaları gereken 13 kömür santralinin tamamının 1.5 yıldır çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı. Raporu hazırlayan İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Baran Bozoğlu, “İnsanlar zehirleniyor. Çevre Bakanlığı felç olmuş, denetim yapamıyor” dedi.

Türkiye’de insan hayatının ve doğanın hiçe sayıldığını ortaya koyan skandal bir rapor daha yayımlandı. İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği (İDPAD) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘veto’ kararı gereği 2020 başında kapatılmaları gereken kömür santrallerinin 1.5 yıldır zehir saçarak çalışmaya devam ettiğini ortaya çıkaran bir rapor yayımladı.

Raporda, 13 santralden hiç birinin çevre mevzuatının gerektirdiği yatırımları tam olarak yapmadığı, baca gazı ve vahşi atık depolama sorunlarını çözmediği halde geçici faaliyet belgesi düzenlenerek zehir saçmalarına izin verildiği bildirildi. İDPAD Başkanı Dr. Baran Bozoğlu, veto kararının fiilen çiğnendiğini belirtirken, “Çevre Bakanlığı felç olmuş, denetim yapamıyor” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver